Eliaçık İslam'a Saldırmaya Devam Ediyor

Eliaçık İslam'a Saldırmaya Devam Ediyor

Bu sefer de namaz ibadetini hedef alan Eliaçık, 5 vakit kılmanın şart olmadığını iddia etti. Namaza “ritüel” diyen Eliaçık, camilerde yapılanın ibadet olmadığını savundu.

“Gezicilerin hocası” olarak bilinen ve bugün Paralel Yapı’yla birlikte hareket edip hükümete saldıran sözde ilahiyatçı İhsan Eliaçık, İslam’a saldırmaya devam ediyor. Eliaçık, bu sefer de namaz ibadetini hedef aldı. Kol kola yürüdüğü çeteler sayesinde zenginliğine zenginlik katan Eliaçık, insanların namazı durumlarına göre kılabileceğini, 5 vakit kılmanın şart olmadığını iddia etti. İslam’ın şartlarından biri olan namaz ibadeti için “multi vakit” kavramını üreten İhsan Eliaçık, “Bana sorarsanız multi vakit uygulaması yapılmalıdır. Ne demek multi vakit? Çoklu vakit. İlla beş vakit olacak diye bir kural yok.  İnsanlar durumuna göre namaz kılmalıdır. Bence şimdi şehirde yaşayanlar için namaz üç vakitte (cem) olabilir. Sabah işe giderken (sabah), öğle paydosunda (öğle-ikindi) kılarsın, birde mesai sonunda dönünce (akşam-yatsı) kılarsın. O zaman hiç sorun olmaz” dedi.

“CAMİDE İBADET YAPILMAZ” KÜSTAHLIĞI

Namaza “ritüel” diyen Paralel çetenin sözde  din adamı Eliaçık, hezeyanlarını şöyle sürdürdü: “Bugün camilerde yapılan ibadet değildir. Kur'an'a göre namaz ibadet değildir. Nüsuk'tur. Yani ritüeldir. Tekrarlanan bir harekettir. Müslümanların bunu yapması istenmiştir. Kitapta da emredilmiştir. Hac gibi, namaz gibi, abdest gibi, oruç gibi ritüeller, menasikler, nüsuklar, tekrar edilen hareketler vardır islamda. Bunlara dinlerde ritüel denir. Ritüellerde sembolizm esastır. Buradan çıkan şeyler ibadettir. Yani camide ritüel icra edersiniz. Oradan bir ilham bir ruh alırsınız. Gidersiniz hayatın içinde ibadet edersiniz.”

BDP’NİN PARALEL KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİNDE KONUŞACAK

Öte yandan, İhsan Eliaçık’a İslam karşıtı BDP cephesinin sahip çıktığı gözleniyor. Eliaçık ile KCK destekli BDP, paralel Kutlu Doğum etkinliğinde biraraya gelecek. BDP, DTK ile birlikte Peygamber Sevdalıları Platformu’nun geleneksel olarak düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine alternatif bir etkinlik tertipledi. BDP/DTK etkinliğinin konuşmacılarından biri de İhsan Eliaçık.

habervaktim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.