Elinde Kur'an'la çıktı

Elinde Kur'an'la çıktı

218 gün cezaevinde yatan şarkıcı Deniz Seki, "oley" çekerek cezaevinden çıktı. Elinde bir kitap vardı. O kitap Seki'nin içerde dine merak saldığı haberlerinin kanıtıydı.

Deniz Seki'nin cezaevinde dine
merak sardığı söyleniyordu. Hatta
namaza başladığı ve dini kitaplar
okuduğu anlatılmıştı.

Cezaevinden çıkarken Seki'nin
elinde tek bir şey vardı.. O da
Kur'an'ı Kerim'di... Kur'an'a
sıkı sıkı sarılan Seki, basın
önüne de böyle çıktı...
ÇOK UTANIYORUM ÇOK PİŞMANIM

Duruşma öncesi “Benim için dua edin” diyen ve 8.5 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen Seki, savunmasını gözyaşları içinde yaptı. Bir ara su içmek için Mahkeme Başkanı’ndan izin isteyen Seki, özetle şunları söyledi: “218 gündür bu duruşmaya çıkmak için bekliyorum. Adını anmak istemediğim bu maddeyi 7-8 aydır kullanıyordum. Çok duygusalım, müzisyenim. Yaşadığım ilişki nedeniyle çok üzüldüm, asosyal oldum. Yaşadığım ilişkinin toplum tarafından kabul edilmemesi beni buna itti. Çok utanıyorum, çok pişmanım.

ÖLENE KADAR BU MADDENİN KARŞISINDA OLACAĞIM

Ben bir hata yaptım, bedelini çok ağır ödedim. Şu tablonun içine hiç yakışmıyorum. Önce ailemden sonra beni seven herkesten özür diliyorum. Arkadaşlarıma uyuşturu temin etmedim, sadece kendime zarar verdim. Bundan böyle çok değiştim. Zaten bağımlı olmadım. Kendime olan kızgınlığımdan dolayı bu maddeyi kullandım. Bu alkol de olabilirdi ama yüzünü bile görmek istemediğim bu maddeyi kullandım. Ölene kadar bu maddenin karşısında olacağım. Bununla ilgili ne kadar sosyal proje varsa içinde olacağım.”

Seki, sanıklardan Sinan Yüksel ve Abdullah Haner’den kokain aldığını kabul etti, tutuksuz sanık olan şoförü Mecit Çam’ın babası gibi olduğunu, kendisine ne getirdiğini hiç bilmediğini savundu. Duruşmada Tamer Kılıç ve İbrahim Kaya da tahliye edildi. Hakim İdris Asan, üç sanık hakkındaki tahliye kararına katılmayarak muhalefet şerhi koydu. Duruşma 18 Şubat 2010’a ertelendi.

MAGAZİNCİLERİ GÖRÜNCE AĞLADI

Deniz Seki, Mahkeme Başkanı’nın, “Aylık geliriniz ne kadar, ne mezunusunuz” sorusunu, “Müzisyenim. Lise mezunuyum. Yedi aydır hiçbir gelirim yok. Ama daha öncesinde aylık gelirim 20 bin TL’ydi. Çok öncesinde evim ve arabam vardı. Şu anda yok, hepsini sattım” diye yanıtladı. Seki, 1970 doğumlu ve boşanmış olduğunu söyledi. Sanık sandalyesinde oldukça üzgün ve kaygılı görünen Seki, duruşmada magazin muhabirleriyle göz göze gelince ağladı.

DIŞARIDAKİ İLK SÖZLERİ 'YAŞASIN ÖZGÜRLÜK' OLDU

Deniz Seki'nin karar sonrası mahkeme çıkışında ilk sözleri "Özgürlük kadar güzel bir şey yok. Yaşasın özgürlük" oldu. 22.30 sıralarında ise cezaevinden tahliye edilen Deniz Seki, ailesi, avukatı ve sevenleri tarafından karşılandı. "Herkesin yolu buraya düşebilirmiş bunu gördüm" diyen Seki şunları söyledi: "Herkesin başına her an her şey gelebilir. Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz. Bir hata yaptım hayatımda. Hatalar telafi edilmek adına yapılır. Herkesten, önce ailemden sonra bütün sevenlerimden özür diliyorum."



Etiketler :