Elindeki mermiyi kürsüye bıraktı

Elindeki mermiyi kürsüye bıraktı

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye mermiyle çıktı ve konuşmasını bitirdikten sonra elindeki mermiyi kürsüye bıraktı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Teklifi’nin 2. maddesi üzerinde konuşan Sırrı Sakık, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e tepki gösterdi.


-ELİNDEKİ MERMİYLE KONUŞTU-
Elindeki mermiyi göstererek konuşan Sakık, şöyle dedi:
"Sayın Bakan sizin bu dilinizdir ki bakın geçen gün sizi telefonla aradım, konuştum. 9 Aralık’ta ben Ankara’dan Adana’ya giderken silahımı VIP’te güvenlik güçlerine teslim ettim. Ve silahımda hiçbir mermi yoktu. Zabıtlar tutuldu, ben Adana Havaalanı’na gittim, oturdum, benim masama silahımı getirip bıraktılar ve hemen yanında da bana bir mermi hediye ettiler, masama koydular. Biz bu mermilerin ne olduğunu biliriz. Çünkü nereden geldiğimizi siz çok iyi bilirsiniz. Bu mermiler infaz yapılmadan önce birileri hedefe oturtulmuşsa bu mermiler onun masasına koyulur veyahutta adresine gönderilir, bunu sizinle paylaştım. Kamuoyuyla paylaşmadım. Gruptaki arkadaşlarımla paylaştım. Bu sorunu belki insani ilişkilerle çözeriz dedim. Bir ayı aşkın bir süredir hiçbir işlem yapılmadı. Eğer siz Ankara’daki tutanakları oradaki kameraları alıp incelerseniz silahın boş olduğunu siz de görürsünüz. Siz Adana’daki kamera kayıtlarını alıp bu merminin nasıl benim masama koyulduğunu görürdünüz. O da olmadı, ikinci bir mektup geldi. Her gün tehdit mektupları alıyoruz. Bizi ölümle tehdit ediyorlar."

-"BEN VE ARKADAŞLARIMA BİR ŞEY OLURSA İLK SORUMLU SİZ OLACAKSINIZ"-
İçişleri Bakanı’na dönerek konuşmasını sürdüren Sakık, "Vallahi ölümden korkmuyoruz. Kamuoyunu da buradan uyarıyorum. Allah adına diyorum ki ben ve arkadaşlarıma bir şey olursa ilk sorumlu siz olacaksınız. Bizimlen çatışmak, vallaha hodri meydan, bizim tercihimiz değil ama başımız üstünde de yeri var" dedi.

-KONUŞMASI BİTİNCE MERMİYİ KÜRSÜYE BIRAKTI-
Konuşması bitince elindeki mermiyi kürsüye bırakan Sakık, "Adana’da benim masama konulan bu kurşunu buraya bırakıyorum" dedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da, "Evet lütfen onu alınız. Lütfen sahibine veriniz" dedi. Ardından kavas tarafından kürsüdeki mermi alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum