Emanetime Sahip Çıkmadınız

Emanetime Sahip Çıkmadınız

Şehit babasından komutana: Emanetime sahip çıkmadınız, ölüsünü getirdiniz....

Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Er Mehmet Emin Şener, Van'da düzenlenen törenle toprağa verildi. İskele Mahallesi Camii'nde düzenlenen törende şehit babası Mustafa Şener, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'a, "Oğlumu size emanet etmiştim. Emanetime sahip çıkmadınız. Ölüsünü getirdiniz." dedi. Korgeneral Altıntaş ise "Emanetinize sahip çıktık. Nasıl olduğunu ben sonra sana anlatırım." karşılığını verdi.

Gülyazı beldesi ile Ortabağ köyü arasında yol kontrolü yaparken mayın patlaması sonucu şehit düşen Er Mehmet Emin Şener için Van'da cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Ömer Özcan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün ve vatandaşlar katıldı.

Korgeneral Nazım Altıntaş, Özalp ilçesinde imamlık yapan şehit babası Mustafa Şener'e sarılarak başsağlığı diledi. Bitkin olan gözü yaşlı baba, "Ben oğlumu size emanet ettim. Siz bana ölüsünü getirdiniz. Emanete sahip çıkmadınız." dedi.

Korgeneral Altıntaş ise "Emanetine sahip çıktık bunu bilesin. Bunu yapan kalleşleri de bilmek lazım. Ben nasıl olduğunu anlatırım sana. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun." şeklinde cevap verdi.

Cenazenin caminin önüne gelmesiyle şehidin babası, annesi ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılan şehit annesi Saime Şener, "Oğlum sana doyamadım, Yüreğimi yaktın." şeklinde Kürtçe ağıtlar yaktı.

ŞEHİT YAKINI: BU KARDEŞ KANINI DURDURUN

Tezkeresine 3 ay kala şehit olan askerin cenaze namazını İl Müftüsü Nimettullah Arvas kıldırdı. Şehidin akrabası olan Mahmut Namedoğulları, "Bu kardeş kanını durdurun. Çanakkale'de Türk ve Kürt birlikte şehit oldu. Ama şimdi kardeş kardeşin kanını akıtıyor. Bu kardeş kanı artık akmasın." çağrısında bulundu. Şehidin cenazesi yapılan duanın ardından silah arkadaşlarının omzunda mezarlığa götürülerek defnedildi. Şehidin 6 kardeşi cenaze töreni boyunca gözyaşı döktü.

Etiketler :