Emekli Albay'ın şüpheli ölümü

Emekli Albay'ın şüpheli ölümü

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Ali Belgutay Varımlı, Kadıköy'deki evinin bulunduğu apartmanın bahçesinde ölü bulundu.

Apartman görevlisi, Varımlı'nın 10. kattaki dairesinden aşağıya atlayarak intihar ettiğini söyledi. Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil'in yargılandığı davada tanık olarak dinlenmişti. Varımlı, Aralık 2008'de de iş adamları tehdit ettiği iddiasıyla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Emekli Albay Ali Bergutay Varımlı, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi No:7'de bulunan apartmanın bahçesinde ölü olarak bulundu. Varımlı'nın cesedini gören apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisin incelemesinin ardından Varımlı'nın cesedi morga kaldırıldı.
Bu arada, apartman görevlisi, Varımlı'nın 10. kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar ettiğini söyledi. Kardeşi Mehmet Ali Varımlı ise, "Çok üzgünüz." diyerek soruları cevapsız bıraktı.

ÇAKICI'DAN TEHDİT ALDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Varımlı'nın adı Türkiye gündemini sarsan birçok olayda gündeme gelmişti. Ergenekon davasına giren emekli orgeneral Özden Örnek'e ait günlüklerde adı geçen Varımlı, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile eşi ve kızının yargılandığı davada da ifade vermişti. Varımlı, bu davada verdiği ifadede Alaattin Çakıcı'nın kendisini arayarak ölümle tehdit ettiğini açıklamıştı. Varımlı, bir süre önce de 11 adamı ile çete kurmaktan gözaltına alınmıştı. Varımlı ve adamlarının kendilerini 'derin devlet' olarak tanınıp bazı iş adamlarını tehdit ettikleri ileri sürülmüştü.

 

Etiketler :