Emekli komutandan suç duyurusu

Emekli komutandan suç duyurusu

Hantepe’de 7 askerin şehit edildiği hain baskını komutanların canlı olarak kare kare izlediğinin ortaya çıkmasına dava ve isyan!

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe’de 7 askerin şehit edildiği hain baskını komutanların canlı olarak kare kare izlediğinin ortaya çıkmasına karşın Genelkurmay hâlâ sessiz. HERON’ların uyarısına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı, helikopter desteğinin geciktiği iddialarına saldırı anının görüntülerinin de eklendiğini vurgulayan Emekli Hukukçu Albay Durmuş Türemen, olayların incelenmesi ve TSK içindeki çürük elmaların temizlenmesi için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

“AİLELERE KARŞILIKSIZ HUKUKİ DESTEK VERİRİM”

Hantepe’de evlatları şehit olan ailelere de seslenen Türemen, her birine karşılıksız hukuki destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Türemen, “Artık hukuku işletme vakti gelmiştir. İhmali olan, saldırıya göz yuman ve susarak suça ortak olan tüm komuta kademesi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bu benim vatandaşlık görevim” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİNİN YÜZÜNE BAKAMIYORUZ”

Genelkurmay’ın 4 gündür sessiz kalmasını skandal olarak değerlendiren, Türemen, “Şehit ailelerinin yüzüne bakacak yüzümüz kalmadı. O şehitler hepimizin evladı. Her acı haber, hepimizi derinden üzüyor. Tüm millet, o şehitleri kendi yavrusu olarak kabul ediyor. O zaman TSK bu millete açıklama yapmak zorundadır. Susmak ve gereğini yerine getirmemek, suçu üstlenmek anlamına gelir. Biz TSK’yı suçlamıyoruz. Bizim derdimiz devşirmeler” dedi.

İLK GÖRÜNTÜ GELDİĞİNDE NE YAPILMALIYDI?

Söz konusu olayın ihmalin ötesinde olduğunu vurgulayan Türemen, “TSK hepimizin canı, ancak gerçekleri söylemek zorundayız. TSK, Peygamber Ocağı ve oraya çürük elmalar yakışmıyor. İçimiz rahat değil; çünkü ortada ihmalin çok üstünde ihanet var. Bunun açığa çıkartılması lazım. Olay anında uçan birlikleri bölgeye anında sevketmeyenlerden hesap sorulmalıdır. Anladığım kadarıyla teröristlerin bölgeye sızması, çatışmadan çok önce belirlenmiş. İlk görüntü alındığında yapılması gereken, ivedi birliklerin haberdar edilmesiydi. Birlikler gerekli hazırlığını yaparken, uçan birlikler ile baskın gerçekleştirilmeli ve teröristler etkisiz hale getirilmeliydi. Göğüs göğüse kahramanca çarpışan Mehmetçiklerimiz yalnız bırakılmamalıydı” diye konuştu.

 

Vakit-

Etiketler :