Emekli Orgeneral Büyükanıt Istanbuldaydı

Emekli Orgeneral Büyükanıt Istanbuldaydı

Dolmabahçe Sarayı'nda verilen resepsiyonda Ergenekon mağduru olduğunu söyleyen Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz resepsiyonda bir araya geldi.

Büyükanıt, Savcı Öz ile hangi konularda konuştuğu şeklindeki soruyu "Nezaket kuralları çerçevesinde sohbet ettik." diye cevaplandırdı.

Cumhuriyet'in 86. Yıldönümü münasebetiyle Dolmabahçe Sarayı'nda verilen resepsiyona sivil ve askeri bir çok önemli isim katıldı. Resepsiyonda en dikkat çeken sahne ise bir zamanlar "Ergenekon Mağduruyum" diyen Eski Genel Kurmaybaşkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Ergenekon soruturması savcılarından Zekeriya Öz'ün sohbeti oldu. Resepsiyonda ayak üstü sohbet eden Büyükanıt ve Öz'ün havai fişek gösterilerini de bir süre beraber izledi.

Savcı Öz ile yaptığı sohbete ilişkin soruları cevaplandıran Büyükanıt, "Nezaket kuralları çerçevesinde sohbet ettik. Sıradan konuları konuştuk." dedi. Büyükanıt, milletin Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayak, "Coşku içinde kutlandı. Her geçen gün Cumhuriyetin faziletlerini daha iyi anlıyoruz. Havai fişek gösterileri de güzeldi." şeklinde konuştu.

Öte yandan, resepsiyona katılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, orijinali Ergenekon savcılarına gönderilen demokrasiye müdahale planı belgesiyle ilgili sorulan soruları cevapsız bıraktı. Iğsız, basın mensuplarının "Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesaj verip vermeyeceği" yönündeki sorusunu da cevaplandırmadı.

Etiketler :