Emekli Vekil Maaşları Belli Oldu

Emekli Vekil Maaşları Belli Oldu

Emekli vekil maaşlarıyla ilgili düzenleme Genel Kurul'da kabul edildi. Aylıklar, emekli Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 45'ine endekslenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, milletvekili emekli aylıklarıyla ilgili düzenleme nedeniyle bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği yasa, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Aylıklar, emekli Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 45'ine endekslenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden görüşülmesi için Meclis'e geri gönderdiği, Emekli Sandığı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun, Meclis Genel Kurulu'nda yeniden ele alındı.

İmza Tartışması

Görüşmelerde AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında imza tartışması yaşandı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özer, “Yüzde 42'nin yüzde 60 çıkarılmasına hayır oyuna kullandık, chp orada da karşı olduklarını tarihe not düşmek için buradayız'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Doğru yapmış veya yanlış yapmış olabilirsiniz ama yetkil olarak gönderdiğiniz kişi imza attıyısa arkasında durmanız lazım, bütün grupların mutabatı vardı” diye konuştu.

Veto edilen yasada, milletvekili emekli aylığının, emekli Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 60'ı oranında olması öngörülüyordu. Bu oran yeni düzenlemede yüzde 45'e düşürüldü.

2 Yıllık Bekleme Süresi Kaldırıldı

Milletvekili seçilmeden önce emekliliğe hak kazanmış olanların milletvekili emekli maaşı alabilmesi için öngörülen 2 yıllık bekleme süresi de kaldırıldı.

Geçmiş dönemlerde iki yıldan az milletvekilliği yapmış ve milletvekili emeklisi olanlar da Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilişkilendirildi.

Milletvekilliği sona erenlerden herhangi bir sosyal güvenlik kapsamında olmayanların emekli olduktan sonra 4 yıl süreyle primlerinin Meclis tarafından ödenmesi imkanı da 24'üncü Dönem ile sınırlı tutulmayarak geçmiş dönemleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum