Emeklilere kadar fişlemişler

Emeklilere kadar fişlemişler

Milat gazetesi, Ege Ordu Komutanlığı’nın 28 Şubat döneminin hemen ardından Genelkurmay’a gönderdiği ‘duyum özetleri’ raporunu yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye için tehlike kalmadığı gerekçesiyle kaldırılması gerektiği yönünde haberler ile gündeme gelen Ege Ordu Komutanlığı’nın önemi ortaya çıktı. Ege Ordu Komutanlığı’nın önemi Yunanistan silahlı kuvvetlerinin tehdit oluşu değil, sanal irticaya karşı verdiği mücadeleymiş.
 
Yunanistan‘ın ekonomisi ve silahlı kuvvetleri ile Türkiye için tehdit olmaktan uzak olduğu gerekçesiyle kaldırılmasının gündeme getirildiği Ege Ordu Komutanlığı’nın 28 Şubat dönemimin hemen ardından Genelkurmay’a gönderdiği ‘duyum özetleri’ raporuna ‘Milat’ ulaştı.
 
1998 yılında Ege Ordu Komutanlığı tarafından hazırlanan raporlarla hastanelerin, yayınevlerinin, konfeksiyon mağazalarının, saatçilerin, öğrenci yurtlarının, vakıfların, okulların ve hatta emeklilerin bile fişlendiği görülüyor.
 
Kim varsa fişlemişler
 
Ege Üniversitesi öğrencileri ile hastanelerde çalışan doktor ve hemşirelerin başörtülü olduğu için fişlendiği görülen belgelerde, tesettür giyim mağazalarının da kayıt altına alındığı anlaşılıyor. Fişleme belgelerinde tesettür mağazaları ile bazı cemaatler arasında bağ kurulmaya çalışıldığı görülürken, kitapevleri hakkında notlar alınarak komuta katına gönderildiği anlaşılıyor.
 
Dindar esnafları kayıt altına almışlar
 
Bölgede bulunan bazı saatçi ve kuyumcuların da ‘Gülenci’, ‘Süleymancı’ ve ‘Nakşibendi tarikatını destekliyor’ şeklinde fişlendiği anlaşılırken, vakıf, dershane, yurt ve okulların da benzer şekilde kayıt altına alındığı görülüyor. Ayrıca vakıfların etkinlileri, illerde düzenlenen resmi törenlere katılıp katılmadıkları, vakıf temsilcilerinin kendi aralarında konuşmalarına da söz konusu belgelerde yer veriliyor. Hayırsever işadamları tarafından düzenlenen yardımlaşma ve dayanışma geceleri bile belgelerde yerini alıyor.
 
Öğretmenler odasındaki gazeteler bile fişlenmiş
 
Posta üzerinden insanların birbirlerine gönderdikleri kitaplar bile belgelerde kayıt altına alınmış. Fişleme notlarında, İmam Hatip Lisesinde eğitim gören kız öğrencilerin örtüyle derslere girdikleri de vurgulanıyor. Kamu kuruluşlarında çalışan personeller hakkında alınan duyumlara yer verildiği görülen raporlarda, sağduyulu gazetelerin okunmasından rahatsız olunduğu görülüyor. Okullarda öğretmenler odasına getirilen gazetelere kadar fişlendiği görülen belgelerde, emekli bazı insanların bir araya gelerek yaptıkları dini sohbetler de kayıt altına alınmış.
 
Aslan DEĞİRMENCİ / Milat gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.