Emenike'nin transfer bedeli

Emenike'nin transfer bedeli

Kardemir Karabükspor’da, kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tüm futbol kulüplerinin arkasından koştuğu, Karabüksporun yıldız futbolcusu Emenike hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM
Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor’da, kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut İsveç’in başkenti Stockholm’de katıldığı’’Gurbetteki Türkler ve Türk Futbolu’’ adlı panelde, Karabüksporun yıldız futbolcusu Emenike hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yurt içinden ve Yurt dışından önemli takımların Emenike’yi takip ettiğini söyleyen Tankut’’"Takımımızın hedefleri var, bu doğrultuda ilerliyoruz. Emenike ligde gol krallığında yarışan ve kulübümüze diğer oyuncularımız gibi fayda sağlayan futbolcumuz., Rubin Kazan sözlü isteyince 10 milyon avro verdikleri takdirde alabileceklerini söyledik. Bu sadece Rubin Kazan için geçerli değil. Kim istediğimiz parayı verirse Emenike’yi alabilir. Ama şunu da belirteyim Emenike’yi başarılı olabileceği ve üzerine koyabileceği bir takıma satarım. Aksi takdirde ne kadar para verirlerse versinler satmam.’’ Şeklinde konuştu.

STOCKHOLM FUTBOL ADAMLARINI AĞIRLADI

Star TV Spor programı yapımcısı ve spiker Ertem Şener, Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankurt, Fotomaç Gazetesi spor yazarı Cevdet Ünüvar, Sabah gazetesi yazarı Arife Ünüvar, eski Galatasaray futbolcusu ve lig tv yorumcusu Evren Turhan, Türk- Amerikan Dostluk Derneği Başkanı FİFA lisanslı Menejer Serdar Tuygun, İsveç Türk Dostluk ve Spor Derneğinin İsveç’in başkenti Stockholm’de organize ettiği ’’Gurbetteki Türkler ve Türk Futbolu’’ adlı sempozyuma katıldı.

Sabah gazetesi yazarı Arife Ünüvar’ın yönettiği sempozyumun açılış konuşmasını yapan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkanı Hasan Dölek, Bu zamana kadar federasyon olarak Eğitim, kültürel, tarih konulu bir çok sempozyum yaptık. Bundan sonra spor konulu sempozyumlar yapacağız. İsveç ikinci ligine çıkma başarısı gösteren Konyaspor’da bizim çatımız altında. Artık kolları sıvadık, turnuvalar, kamplar, sporla ilgili birçok programlar yapmayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

GURBETÇİ FUTBOLCULAR KANDIRILIYOR MU?

Sempozymu yöneten Sabah gazetesi yazarı Arife Ünüvar’’ iyiki gelmişiz en azından burada büyük başarı yakalayarak İsveç ikinci ligine çıkan Konyasporu ve başkanını tanımış olduk’’ dedi ve sözü Star TV Spor programı yapımcısı ve spiker Ertem Şener’e bıraktı.

Türk futbolunda yeni bir yapılanmaya gidildiğinin altını çizen Ertem Şener,’’ Azerbaycan’a 1-0 kaybettikten sonra Türk Futbolunun geleceğinin yurtdışındaki gurbetçi gençlerde olduğunu fark ettik. Guus Hiddink ve kurmayları yurtdışında gurbetçi futbolcu aramaya başladı. Freiburg’da oynayan gurbetçi futbolcu Ömer Toprak’a kafayı taktı. Ömer’le yattı, Ömer’le kalktı. Ama Ömer’in tek bir cümlesi var, ‘Türk Milli Takımını’ seçtiğim doğru değil.’ Ömer’in verdiği cevapta hatalı biziz. Mesut Özil’in yerinde olsaydım bende bin kere Alman milli takımını seçerdim. Ben vatanım için canımı veririm, her şeyimi veririm ama çocuklar kandırılırsa o zaman bu sonuçlar ortaya çıkar. Wolfsburg Beşiktaş Maçını anlatmaya gitmiştim. Maçtan sonra otele geldim. Beni 50’ye yakın gurbetçi futbolcu bekliyordu. Eskiden Yeşilçam’da, artist olacak kızları kandırırlarmış ya, Türkiye’den önemli bir futbolcu abimiz, bu gençlerimizi kandırıyor ve sırtlarından para kazanıyor ortada bırakıyor. Bu gençler öyle bir sinirlenmişler ki, Türkiye’den Türk milli takımından nefret eder hale gelmişler. Biz böyle yaptığımız zamanda Mesut Özil gibi değerli futbolcularda Alman milli takımını seçiyor. Bende kendilerini haklı buluyorum’’ Diye konuştu.

İSVEÇ KONYASPOR BAŞARISI TÜRKİYE’YE TAŞINACAK

Ertem Şener’den sonra söz alan Fotomaç Gazetesi spor yazarı Cevdet Ünüvar, sempozyumu gerçekleştirdikleri için her iki derneğe de teşekkür ederek sözlerine başladı. ‘’Bugün burada tarihi bir köprü kurduk’’ diyen Ünüver, Konyasporun başkanı ve bazı futbolcuları ile tanışmaktan onur duyduğunu belirtti. Konyasporun İsveç’te ki başarısını Türkiye’ye taşıyacaklarını söyleyen Ünüvar bundan sonrada İsveç’teki yetenekli gurbetçi genç futbolcuları ve Konyasporu yakından takip edeceğinin sözünü verdi.

Sempozyumda Kısa bir konuşma yapan eski Galatasaray futbolcusu ve lig tv yorumcusu Evren Turhan’da 15 yıl önce Milli takımla Malmö’ye maç yapmak için geldiğini, bugün Alisamiyen’in özal kapanış programına davetli olduğu halde burayı tercih ettiğini söyledi. Amaçlarının, Avrupa’da top koşturan gurbetçi gençleri tespit edip, Türk futboluna kazandırmak olduğunu vurgulayan Evren Turhan, bundan sonrada çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

MENEJERLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Sempozyumun son konuşmacısı Türk- Amerikan Dostluk Derneği Başkanı FİFA lisanslı Menejer Serdar Tuygun ise, Türk futbolunun gelişmesi için Menejerler çok iş düştüğünü belirtti. Menejerlerin çok para kazanma ve günü kurtarma politikasını eleştiren Tuygun, ‘’Amerika’da alt yapı mükemmel, 13 tane Türk takımı var. Bizde kolları sıvadık ve Türk Amerika dostluk ve spor derneğini kurduk. Bu kurum İsveç’e de taşıdık. İsveç’te ve Amerika’da yetenekli gençlerimizi tespit etmek için, spor programları, turnuvalar düzenleyeceğiz. Sonuç olarak, Türk gençlerinden Dünya’da marka değeri oluşturmaya çalışacağız.’’ Şeklinde konuştu.

Programı düzenleyen İsveç Türk Dostluk ve Spor Derneğinin başkanı Murat Topçu, bu programı düzenlemede kendilerine çok yardımcı olan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonuna çok teşekkür ettikten sonra, İsveç’te ki Türk gençlerini geliştirmek için birçok sosyal ve fiziksel faaliyetler düzenleyeceklerini belirtti.

FOTOMAÇ 2010’UN EN İYİ POR GAZETE

Sempozyumun sonunda panele katılan misafirlere dallarındaki başarılarından dolayı ödüller verilirken, 2010’un en iyi spor gazetesi ödülü Fotamaç’a veridi. İsveç Türk Kadın Federasyonu üyesi Macide Akay’ın verdiği ödülü, Fotomaç adına Fotomaç Gazetesi spor yazarı Cevdet Ünüvar kabul etti.

Ayrıca İsveç Konyaspor kulübü ile Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor kardeş takım ilan edildi. Karabükspor kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut yanında getirdiği takım filamasını , Konyaspor başkanı Fazıl Tütüncü’ye takdim edikten sonra, İsveç Konyasporla kardeş kulüp olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Gazeteci-Yazar-Atila-Altuntas/168300589848855 














 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :