Emin Çölaşan ART'den de kovuldu

Emin Çölaşan ART'den de kovuldu

Hürriyet'ten kovulan Emin Çölaşan’ın Balbay ile ART TV’de yaptığı Ankara Rüzgarı programı yayından kaldırıldı. Çölaşan, "Bu yanlış bir karar, reklamlar bile hazırdı, sonra ne oldu anlamadım" dedi.


Hürriyet'ten kovulan Emin Çölaşan’ın Balbay ile ART TV’de yaptığı Ankara Rüzgarı programı yayından kaldırıldı. Çölaşan, "Bu yanlış bir karar, reklamlar bile hazırdı, sonra ne oldu anlamadım" dedi. ART TV’de, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay ile birlikte, 4,5 yıldır program yapan gazeteci Emin Çölaşan’a da ‘’Sansür’’ geldi.

Pazar günleri saat 11.00’de yayınlanan ‘’Ankara Rüzgarı’’ adlı program tamamen yayından kaldırıldı. Çölaşan, Balbay’ın tutuklanmasının ardından programa CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü ile devam etme konusunda Kanal yöneticileri ile anlaşmıştı, ancak yönetim, ilki 22 Mart Pazar günü ekrana gelecek olan programı, tamamen yayından kaldırdı.

Emin Çölaşan ile Mustafa Balbay 2004 Aralık ayından bu yana her Pazar günü, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’e ait olan Avrasya TV’de (ART) ‘gündemi değerlendiren 1,5 saatlik bir program yapıyordu. Özbek’in tutuklanmasından sonra da program devam etti. ART’nin en çok izlenen programı olan Ankara Rüzgarına, Balbay’ın tutuklanması üzerine geçen Pazar günü ara verildi. Ekrana 1,5 saat süreyle ‘’ Sesimizi duyan yok mu? Mustafa Balbay tutuklandı’’ yazısı geldi.

ŞAHİN MENGÜ KATILACAKTI….
GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre, bu aradan sonra, kanalın patronları arasında yer alan Özbek’in oğlu Ahmet Özbek ve yönetici Lale Şıvgın, Çölaşan ile bir araya gelerek programa nasıl devam edileceğini tartıştı. Sonuçta Balbay tahliye edilene kadar Çölaşan’ın gündemi CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü ile devam etmesi kararlaştırıldı. Mengü de kendisine yapılan bu teklifi kabul etti. ART, programla ilgili ‘’Çölaşan sürpriz bir konukla geliyor. Ankara Rüzgarı devam ediyor’’ biçiminde reklam kuşakları da hazırladı.

‘’NE OLDU ANLAMADIM’’
Emin Çölaşan ve Şahin Mengü, 22 Mart Pazar günü yayınlanacak ilk programa hazırlanırken, kanal yöneticisi Lale Şıvgın, programdan vazgeçildiğini ve tamamen yayından kaldırıldığını reklamların da yayınlanmayacağını Çölaşan’a bildirdi.

Çölaşan’ın bu gelişme karşısında, ‘’Bu yanlış bir karar. ART’nin en çok izlenen programını yayından kaldırdılar. Mustafa Balbay tahliye oluncaya kadar, programa bir politikacı ile devam kararı aldık. Özellikle bir başka gazeteci istemedik. Bu Balbay’a da haksızlık olurdu. Sayın Mengü ile geçici bir süre için devam edecektik. Kanal yönetimi de başlangıçta çok olumlu davrandı. Reklamlar bile hazırdı. Sonra ne oldu anlamadım. ‘’ dediği öğrenildi.


(GAZETEPORT)

Etiketler :