Emin Çölaşan Özkök'e fena çaktı

Emin Çölaşan Özkök'e fena çaktı

Sözcü'den atışı bu kez eski gemisine yaptı. "Ciğerlerini biliyorum" deyip döktürdü...

Hürriyet'in yıllarca en sert kalemşörüydü... Elbette Aydın Doğan'ın da... Ne zaman ki kapıya kondu, o zaman kirli çamaşırları ortaya dökmeye başladı.

Sözcü gazetesinde yazan Emin Çölaşan, yine hedefine eski gemisini almış...
Atış serbest deyip fena sallamış...
İşte yazısından satırbaşları; 

*Tayyip'ten ve AKP iktidarından nasıl korktuklarını bütün Hürriyet çalışanlan gibi ben de her gün izledim.

*Koalisyon hükümetleri döneminde bağırıp çağırmak kolaydı. Kendilerini koalisyonun bir kanadına yaslarlar, öteki kanatların üzerine amansızca giderlerdi.
 
*Tek parti iktidarı AKP döneminde bunlar sıkışmaya ve korkmaya başlamıştı. Belli ki üzerlerine vergi cezasıyla falan gelineceğini öğrenmişlerdi. Bu kez uyanları biraz değişikti: "Sakın ola ki hükümeti eleştirme. Özellikle Maliye Bakanı Unakıtan, Maliye Bakanlığı ve TMSF aleyhine yazı yazmayasın!" Maliye'yi anlıyordum da, acaba TMSF ile ne işleri vardı?.. Çünkü gazetede her gün bu kuruluş ve başkanıyla ilgili övgü dolu yazılar ve haberler çıkardı.
*Meğer Star TV'yi TMSF'den almak isterlermiş! Sonunda aldılar.

TORUNLARININ ÜZERİNE YEMİN EDERDİ

*Yazılarım artık Ertuğrul Özkök tarafından makaslanıyor, bana haber verilmeden sansür ediliyordu. Her sansür, aramızda bir kavgaydı! Her seferinde bana yakarırdi: "Torunlarımın üzerine yemin ediyorum, bir daha yapmayacağım."

*Şimdi kendisine Hürriyette övgü düzenlere, yağlayıp ballayanlara bakmayın. O bir gazeteci değil, cambazdı... Ve bunu Bekir Coşkun ve Sedat Erginle birlikte olduğumuz dört kişilik ortamda kendisi bize söylemişti.

4 KIZ VE DAMAT İDARE EDİYORUM

*"Beyler ben gazetecilik değil, cambazlık yapıyorum. Patronu, dört kızını, damatlarım idare ediyorum. Ben topları havaya atıp düşürmeyen bir jonglörüm."

*Tayyip i ve hükümeti kızdıracak hiçbir haber, yıllarca gazeteye girmedi. Muhabir arkadaşlann dört dörtlük belgeli haberleri çöp tenekesine atılırdı ve şimdi de atılıyor.
İşin çivisi çıkmıştı ve bacakları titriyordu.

RAKİPLERİNİ YOK ETME TAKTİĞİ

*Bakınız, Star gazetesi ve televizyonunun eski sahibi Cem Uzan, Sabah grubunun eski sahibi Dinç Bilgin, Habertürk ün sahibi Turgay Ciner, her üçü de hayatta. Aydın-Ertuğrul ikilisinin onlan batırmak için neler yaptığını, nasıl hakaretler ettiklerini belki bir gün anlatırlar... Ve sonunda Uzan ve Bilgin i batırmayı başardılar. Asla rakip tanımazlar, üzerine acımasızca giderlerdi. Bay imPARAtor bana bu konuda kendi imzasıyla mektup gönderip "Sen niçin Uzan'lar hakkında yazı yazmıyorsun" diye sorgulamaya kalkışmıştı.

Etiketler :