Eminağaoğlu'dan yılın skandalı

Eminağaoğlu'dan yılın skandalı

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile yanındakiler bakın neleri görüşmüş!

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve emekli Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, Heinrich Böll Vakfı yöneticisi Dr. Jur Engelhardt ve yanındaki beş kişilik Alman hukukçu ekibinin bulunduğu Ankara'da bir otel odasındaki toplantıda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün nasıl yargılattırılabileceği konusunu görüştüklerini ortaya çıkaran haber gündeme bomba gibi düştü. Bugün de o görüşmenin içeriğini Habervaktim.com yayınladı.

Alman istihbaratında uzun yıllar çalışmış Talip Doğan Karlıbel'e göre, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun Alman hukukçularla yaptığı görüşmenin ayrıntıları şöyle:

Eminağaoğlu: Sayın Engelhardt siz Almanya da eski Başbakanınızı yargıladınız ve para cezasına çarptırdınız. Aynı sorunla biz şu an karşı karşıyayız bize nasıl bu konuda yardımcı olabilirsiniz?

Engelhardt: Biz CDU Partisine yapılan bazı bağışlarla ilgili Genel Başkanlığını yapmış Helmut Kohl'ü yargıladık. Bu doğru. Orada bazı yapılan bağışlarda usulsüzlükler gördük ve dava açtık. Davanın sürecinde Helmut Kohl Usulsüz para alınması suçlamasını kabul etmişti ve bu suçlamadan ceza almadan kurtulmuştur. Ama kendisine usulsüzlük cezası verilerek 200 bin Euro para ödemek mecburiyetinde kalmıştır. Eğer sizin Cumhurbaşkanınızda böyle bir usulsüzlük yapmışsa, o zaman o da yargılanabilir.

Eminağaoğlu: Efendim bizim “Apo'yu” (Abdullah Gül'ü kastediyor) yargılamamız biraz zor, ancak basını arkamıza alırsak o zaman belki Hem Almanya ya hem de AB Ülkelerine, “Bakın Türkiye de Hukuk işlemektedir, Cumhurbaşkanını bile yargılıyorlar” gibisinden bir görünüm veririz. Sizce bu tip girişimimiz Almanya ve AB devletlerinde ters anlanabilir mi?

Engelhardt: Yok yanlış anlaşılmaz. Çünkü Bu Hükümete ve o Hükümetten gelen bir Cumhurbaşkanının yargılanmasına biz Almanlar çok sıcak bakarız. Çünkü İslamlaşma ve Şeriatlaşma temelinde kurulmuş bir partinin yetkililerinin yargılanmalarına biz tam destek veririz.

Eminağaoğlu: Asker de arkamızda bu konuda efendim. Herkes bu Hükümeti kısa bir süre içersinde pasifize etmemizi istiyor. Eğer sizde Almanya ve AB tarafından bu Hukuk süreci içersinde bize bazı konularda destek verirseniz, bu konuda başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz.

Engelhardt: Biz dediğim gibi size her konuda destek veririz ve bu konularda lobi oluştururuz.

Eminağaoğlu: Zaten bizim basında ki dostlarımız bu konuyla ilgili haber yapmak için sırada bekliyorlar. Biz en kısa zamanda bu konuyu gündeme taşıyarak, bizim Apo'yu yargılamamız lazım. Çünkü eğer bu konuda gecikirsek, bir dahaki genel seçimlerde bunlar gene Hükümet kuracaklardır.

habervaktim

Etiketler :