Emine Erdoğan'a telekulak şoku

Emine Erdoğan'a telekulak şoku

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kamuoyunda büyük tepki çeken kitabında ilginç bir ayrıntı yer alıyor.

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın dinlemeye takıldığını yazıyor. Emine Erdoğan'ı dinlettiği iddiasının Başbakan'a iletilmesi üzerine görevden alındığını belirtiyor.

"Haliç'te Yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitabıyla tartışmaya neden olan Avcı, Emine Erdoğan'ın dinletilmesi olayına kitabının "Neden KOM Daireden Alındım" başlıklı bölümünde değiniyor. Avcı, başkanlığını yaptığı KOM'un mahkeme kararıyla dinlediği bir yeri Emine Erdoğan'ın sıradan bir konu için aradığını, bu görüşmenin de dinlemeye takıldığını vurguluyor. Bunu tespit eden polis amirinin durumu Başbakan'a ilettiğini aktaran Avcı, görevden alınmasında bunun etkili olduğunu sonradan öğrendiğini belirtiyor.

DİNLEMEYE IŞIK TUTAN NOT

Emine Erdoğan ile ilgili dinleme olayını sıradan bir olay gibi anlatan Avcı, kitabının Cemaat Operasyonu bölümünde bu konuya ışık tutacak çok çarpıcı bir bilgilendirme yapıyor. Avcı dinleme yapılacak kişiyle ilgili olarak şu süreçlerin takip edildiğini aktarıyor: "Hedef seçilecek kişilerin önce telefon detayları analiz edilecek, gizli ve özel görüştüğü kişiler belirlenecek, gerekiyorsa eşleri, çocukları veya yakınlarının telefon görüşmeleri aynı şekilde analiz edilecek, özel ilişkileri belirlenecek. Daha sonra başka isimlerle veya IMEI numarası üzerinden dinleme yapılacak, buluşmaları vs varsa fotoğraflanıp videoya alınacak, ardından elde edilen bu sesler veya fotoğraflar internet siteleri üzerinden profesyonelce yayınlatılacak"

EMİNE HANIM DİNLEMEYE BÖYLE TAKILMIŞ

Avcı'ya ait bu satırlar, Emine Erdoğan'ın dinlemeye düşmesinin nasıl bir arka planının olabileceğini gözler önüne seriyor. Avcı'nın Edirne Emniyet Müdürlüğü döneminde öne çıkan en önemli konulardan biri usulsüz telefon dinlemeleri oldu.

Avcı'nın Edirne'de bir Roman derneğine hediye ettiği televizyondan dinleme cihazının çıktığı medyada yer aldı. Demirbaş'a kayıtlı olmayan bu cihazın aynı dönem İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun tarafından Avcı'ya temin edildiği ve hakim kararı olmadan yerleştirilerek illegal dinleme yapıldığı öne sürüldü

Etiketler :