Emine Ülker Tarhan yeni parti kurmaya hazırlanıyor

Emine Ülker Tarhan yeni parti kurmaya hazırlanıyor

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın yeni partiye hazırlandığı belirtildi.

CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve CHP üyesi emekli Amiral Türker Ertürk'ün de içinde yer aldığı oluşumun katılımcıları Kadıköy'de buluştu.

TARHAN TOPLANTIYA GİTMEDİ

Kadıköy Aden Otel'de yapılan toplantıda yeni parti kurma konusu konuşuldu. Ancak toplantıda partinin adı konusunda kesin bir mutabakata varılmadı. Emine Ülker Tarhan ve Türker Ertürk ise toplantıda yer almadı. Yeni partiyle ilgili kararın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in de yeni partide yer alacağı iddia edildi.

PARTİNİN İSMİ VE AMBLEMİ

Kurulacak yeni partinin adının Anadolu Partisi veya Cumhuriyetçi Birlik Partisi olacağı ve amblemininde 'pusula' olacağı iddia edildi.

BUGÜN BAŞVURUDA BULUNACAK

Tarhan’ın, bugün saat 13.30’da yeni bir siyasi parti kuruluşu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunacağı belirtildi.

78 TABELA PARTİSİ VAR

Türkiye'de AK Parti, CHP, MHP, Saadet, Büyük Birlik ve HDP dışında 78 tabela partisi var. Bu partiler, Siyasi Partiler Yasası'na göre parti sayılsa da Türk siyasetinde hiçbir etkileri yok. Emine Ülker Tarhan'ın da var olan 78'e ek olarak 79. tabela partisini kuracağı tahmin ediliyor.

ERTÜRK, CHP İL BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞMIŞTI

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk 20 Mayıs 2012 tarihinde CHP Trabzon İl Başkanlığı 34’üncü Olağan Kongresi'nde CHP Trabzon İl Başkanlığı'na aday olmuş, seçimi rakibi Yavuz Karan'a 11 oyla kaybetmişti.

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ SİYASİ PARTİLER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.