Emine Ülker Tarhan'dan yeni parti sinyali

Emine Ülker Tarhan'dan yeni parti sinyali

CHP'den istifasının ardından suskunluğunu bozan Emine Ülker Tarhan, "Tıpış tıpış oy vermek istemeyenlerin bir seçeneği olması gerekir." dedi.

CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. İstifasının ardından ilk kez konuşan Tarhan, CHP'nin artık zindana dönüştüğünü, kendisiyle aynı hissi yaşayan fakat ses çıkartmayan çok sayıda kişiyi bırakmak pahasına partiden ayrıldığını söyledi.

TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEK İSTEMEYENLERE ALTERNATİF

Konuşmasında yeni parti sinyali de veren Tarhan, "Eğer dünya üzerinde iyi yoksa, onu icad etmek gerekir" diyerek, "Mecliste temsil edilmediğine inanan gençlerin, kadınların, erkeklerin, tıpış tıpış oy vermek istemeyenlerin bir seçeneği olması gerekir. Eminim demokrasiye inanan, yüzde on barajını anlamsız bulan herkes bu çabayı destekleyecektir. Çünkü içinde ifade özgürlüğü ve temsil edilme arzusu olan bir taleptir bu. Bu girişime karşı değerlendirmeler, demokrasiye bakışı da ortaya koyacaktır kuşkusuz." açıklamasında bulundu.

ÖKSÜZ KALMIŞ DAVAYI YENİDEN İNŞA EDECEĞİM

Devamında "Bir hedefim var ki; o da öksüz kalmış bir davayı yeniden inşa etmek" diyen Emine Ülker Tarhan, sözlerini, "Dizleri üzerinde yaşamaktansa, ayakları üzerinde ölmek iyidir. Doğru bildiğini söyleyip, ruhunu kurtarmak iyidir" ifadeleriyle tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.