Emir Bahoz'dan üstlenen TAK!!!

Emir Bahoz'dan üstlenen TAK!!!

Bingöl’deki canlı bomba saldırısının emrini Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in verdiği ve eylemi üstlenmesi için TAK’ı görevlendirdiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK, 32 kişinin yaralandığı Taksim saldırısında da aynı taktiği uygulamıştı. Terör örgütü PKK’nın Bingöl’de sivillere yönelik saldırısı bir yıl önce Taksim’de gerçekleştirilen kanlı bombayı akıllara getirdi. Taksim’de 31 Ekim 2010’dameydana gelen ve 32 vatandaşın yaralandığı saldırı sonrasında PKKsivillere yönelik eylem yapmadıklarını savunmuştu. Ancak, PKK’nın taşeronu Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) devreye girerek, “Biz yaptık” demişti. Sivilleri kalkan yaparakmasumları katleden PKK, çirkin yüzünü Bingöl’de bir kez daha gösterdi. 4 çocuk annesiHatice Belgin’in çocuklarını korumakiçincanlı bombanınüzerineatlaması ve can vermesi, bir faciayı önledi. Çocukları için bedenini siper eden kadın veMehmet Çibuk adlı vatandaşın hayatını kaybettiği olayda 3 çocuktan 1’i de ağır şekilde yaralandı.Örgütün sivillere yönelik eylemlerinin tepki çekmesi üzerine ortaya çıkan TAK’ın, Bingöl saldırısında yine devreye girerek eylemi üstleneceği belirlendi.

TAK ÜSTLENECEK

Bingöl’de kadın canlı bomba eyleminin ardından yeniden gündemegelen PKKeylemlerinin arkasındaki isim belli oldu. Bingöl’deki eylemi Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin’in verdiği ortaya çıktı. Bingöl’de masum çocuk, kadın ve sivillerin hedef yapıldığı saldırı da tıpkı Taksim eylemi gibi gerçekleştirildi. Terör örgütü PKK’nın henüz üstlenmediği canlı bomba eyleminin emrini veren Fehman Hüseyin’in, sivilleri hedef alan bu eylemi de üstlenmesi için talimat verdiği belirlendi. Hüseyin’in tambir yıl önce Taksim saldırısının talimatını da kırsaldan verdiği ortaya çıktı.

DOLMUŞLA GELMİŞ

TAK’ın Taksim’de gerçekleştirdiği kanlı saldırının ardından 1 yıl geçti. Örgüt kanlı yüzünü Bingöl’de bir kez daha gösterirken Taksim saldırısına ilişkin yeni görüntüler ve teröriste ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı. Taksim’- deki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Vedat Acar’ınmobese ve güvenlik kameralarından alınan görüntülerinde eylem öncesi gittiği yerler tek tek görülüyor. ŞirinevlerMeydanı’nda sırtında çanta ile dolaştığı görülen PKK’lı, ardından bomba ile birlikte Taksim’e gidensarı dolmuşlarabiniyor. Taksim Meydanı’ndaki görüntülerde ise sırt çantası ile polis noktasına yaklaştığı görülen bombacı, bir süre kamera açısından çıkıyor. Ardından ortalığı toz duman eden patlamayla insanlar etrafa kaçışıyor. Birçok vatandaşın hedef yapıldığı saldırı sonrasında ise polis olay yerinde inceleme yapıyor.

HPG ana karargaha bağlı

Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak adlandırılan TAK, 2005 Ağustos’unda PKK terör örgütünün silahlı kanadı olan HPG yönetim toplantısında sözde silahlı kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin tarafından gündeme getirildi. Toplantıda, sivillerin zarar göreceği, riski yüksek eylemlerin HPG’nin üstlenmesinin örgüt açısından yaratacağı sakıncalar göz önünde bulundurularak TAK adlı taşeronun üstlenmesi kararlaştırıldı. Toplantıya katılan ve teslim olan Hezil kod adlı Nuray Aydın’ın da “PKK/KONGRAGEL örgütünce gerçekleştirilen eylemleri ayrı bir adla üstlenecek bir örgütlenme ihtiyaç olduğu gündeme geldi. Sivillerin zarar göreceği eylemleri HPG adına TAK adı altında bir başka oluşum tarafından üstlenilmesi kararı alındı” diyerek bu stratejiyi doğruladı.

SiTEDEN DUYURUYORLAR

PKK üyesi Vedat Acar, Taksim’de canlı bomba eylemi gerçekleştirmiş ve 32 sivil yaralanmıştı. Saldırıyı TAK üstlenerek internet sitesinde “Derwêş arkadaş ölümsüzdür. Anısı mücadelemizde yaşayacaktır” şeklinde bir duyuru yapmıştı. Acar’ın sözde tim komutanı olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Teröristin abisi Ubeydullah Acar da kardeşinin PKK’nın kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarına katıldığını söylemişti. TAK, HPG Ana Karargâh Komutanlığına bağlı olarak faaliyet yürüterek direkt sivilleri hedef alan sansasyonel eylemler planlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.