'Emir Kusturica' protestosu

'Emir Kusturica' protestosu

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Emir Kusturica krizi yaşandı.

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Emir Kusturica krizi yaşandı. Festivalin açılış gecesinde MHP Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Reşat Oktay, tartışılan yönetmeni protesto etti. Oktay, salondaki güvenlik güçleri yardımıyla dışarı çıkartıldı.

Bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından gerçekleştirilen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış gecesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın konuşması için kürsüye çağrıldığı anda MHP'li Meclis Üyesi yüksek sesle bağırarak Emir Kusturica'yı protesto ettiklerini söyledi.

MHP'li Oktay'ın bağırması sonrası Cam Piramit'te bulunan güvenlik görevlileri ve davetliler dışarı çıkartmak için yoğun çaba sarf etti.

Güçlükle dışarı çıkartılan Reşat Oktay, dışarıda basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı.

Oktay, "1993 yılında soykırım yaptılar. Bu düşünceyi taşıyan Kusturica'yı Antalya'ya çağırmaları tamamen siyasi bir durumdur. Bunu protesto ediyorum." dedi.

Soykırımcı olan bir kişinin Antalya'ya davet edilmesini kınamak için yaptığını ifade eden Oktay, "Ben meclis üyesi olarak Antalya halkının oyunu almış kişiyim. Ben Mustafa Akaydın ve AKSAV yönetimini bu zihniyeti buraya davet etmelerine hakkı yoktur." diye konuştu.

Etiketler :