EMİTT 2011 FUARI AÇILDI

EMİTT 2011 FUARI AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul TÜYAP’da düzenlenen EMİTT 2011 Fuarı’nın açılışını yaptı. Bakan Günay, açılışta yaptığı konuşmada “Turizm yoluyla barışı kurmaya, barış yoluyla turizmi yükseltmeye çalışıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMİTT 2011” in açılışını yaptı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen EMİTT 2011, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, açılışta yaptığı konuşmasında, dünyada turizmin çok özel ve önemli sektörlerden biri olmaya başladığını, ekonomideki, iletişim ve ulaşımdaki gelişmelerin, bir milyara yakın insanın gezmek, görmek, öğrenmek amacıyla dünyaya çıkmasına yol açtığını söyledi. Turizmin ekonomik büyüklüğün çok daha ötesinde birbiriyle dünyayı tanıştıran, barıştıran bir sektör olması açısından önemini vurgulayan Günay, “Gelecek yüzyılları, gelecek dönemi kuracak olan, barışı kuracak olan, insanlığın geleceğini kuracak olan sektörlerin başında turizm geliyor” dedi. Bakan Günay, bunu sağlayacak turizmin isimsiz kahramanlarını sevgi ve saygıyla selamladığını ifade etti.

Türkiye’nin dünyadaki bu gelişmeyi içselleştiren, bunu paylaşan, bu gelişmeden önemli pay almaya başlayan ülkelerden birisi haline geldiğine dikkati çeken Günay, Türkiye’nin gelen turist sayısı bakımından dünyada 7. ülke olduğunu, gelir açısından ise resmi rakamların dünyada 9. ülke olduğunu gösterdiğini, ancak bunun çok daha yukarıda olduğuna inandığını söyledi.

Türkiye'nin dünyadaki ekonomik krize rağmen gelen turist sayısı azalmayan ender ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Günay, 2010 yılında 28,5 milyon turist sayısına ulaşıldığını, 2011 yılında da yüzde 5’lik bir artışla 30 milyon turistin hedeflendiğini, Cumhuriyet'in 100. yılında ise 50 milyon turist sayısının geride bırakılmasının ön görüldüğünü kaydetti. Turizmin, Anadolu’nun iç bölgelerinde de yayılmasını istediklerini belirten Günay, bunun ip uçlarının görülmeye başlandığını, Türkiye’nin her tarafını dünya turizminin gelişme imkanlarından yaralandırmaya çalıştıklarını ifade etti.


Günay, turizmde rekabetin bulunduğunu ancak haksız rekabetten yana olmadıklarını belirterek, “Komşularımızın kriz yaşamalarını değil komşularımızın barış içinde yaşamalarını arzu ediyoruz. Biz bütün kardeşlerimize, komşularımıza, bütün insanlık alemine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz; dünyada barış olursa ülkemizde barış olur. Turizm yoluyla barışı kurmaya, barış yoluyla turizmi yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

EMİTT fuarının 15. yılını kutladığını ve fuardaki katılımcı sayısının turizmin nereden nereye geldiğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Günay, sektörde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bakan Günay, Cumhuriyet’in 100. yılına gelindiğinde Türkiye’nin barış, birlik, kardeşlik içinde insanlık standartlarını içtenlikle özümsemiş olan dünya turizminin markası ülkelerden birisi haline geleceğini, görülmezse eksiklik hissedilen ülkelerden biri olacağını belirtti.

Bakan Günay, fuara katılan ülkelerin standlarını gezerek yöresel yemekleri tattı ve etkinliklere katıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :