Emniyet Müdürleri hakkında iddialar

Emniyet Müdürleri hakkında iddialar

İhbar mektubuyla başlayan soruşturmada adı karışan Emniyet Genel Müdür Yardımcıları hakkında şok iddialar:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 Mayıs 2009 tarihinde bir ihbar mektubuyla başlattığı dolandırıcılık çetesine yönelik soruşturmaya adı karışan Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya ilgili iddialar devam ediyor.

Çete lideri İrfan Erbarıştıran, savcılık ifadesinde Gülcü ve Uzunkaya'nın kendisine yakalanmaması için bazı tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Buna göre iki emniyetçinin önerileri şöyle:

Savcılık soruşturmasında İrfan Erbarıştıran'ın Celal Uzunkaya'yı telefonla arayarak telefon ve ortam dinlemelerine önlem olarak artık jammer cihazı taktırması konusunda tavsiyede bulunduğu ileri sürüldü. Savcılık Uzunkaya ile Erbarıştıran'ın 10.10.2009 Afyon'da bir otelde buluştuğunu belirledi. Uzunkaya'nın Erbarıştıran'a en kısa zamanda bir akıl hastanesinden akıl hastası olduğu yönünde rapor almasını istediği de tespit edildi.

Celal Uzankaya'nın Erbarıştıran'ın süresi biten pasaportunun süresinin uzatılması için İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdiği anlaşıldı. Bunun savcılık tarafından öğrenilmesi üzerine Erbarıştıran ve liderliğindeki çeteye 20.11.2009 günü üç ilde operasyon yapıldı ve 6 kişi gözaltına alındı.

Erbarıştıran Mayıs 2009 tarihinde Mustafa Gülcü ile bir araya geldiklerini, bu görüşmede Gülcü'nün kendisine teknik takipte olduğunu artık görüşmelerini sadece birbirlerini aramada kullanacakları özel bir telefon hattından yapmaları gerektiğini söylediği ifade etti. Erbarıştıran, ifadesinin devamında bu görüşmenin ardından Ankara'dan 2 adet telefon aldığını birini Gülcü'ye verdiğini öne sürdü.

ÖLÜM KORKUSU

Erbarıştıran'ın ifadesinde Gülcü ve Uzunkaya hakkında vereceği bilgilerden ötürü hayati tehlikesinin bulunduğunu ve başına gelecek her türlü kötülükten iki emniyet müdürünün sorumlu olacağını belirttiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın aldığı baz istasyonu kayıtlarında da Celal Uzunkaya ile Mustafa Gülcü'nün irtibatlarının örtüştüğü, Uzunkaya ile İzmir Agora İş Merkezi'nde Çete lideri Erbarıştıran ile yapılan görüşmenin görüntüsünün delil klasörüne konulduğu öğrenildi. Alper SANCAR-SABAH

Etiketler :