Emniyet Üç büyüklere el attı

Emniyet Üç büyüklere el attı

Hüseyin Çapkın "Şiddeti bitirmek için 3 büyük kulübe birer müdür yardımcısı atayacağım" dedi.

14 tribün lideri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilere geçtiğimiz Salı günü oynanan Beşiktaş-WOLSBURG maçı sırasında başkan Yıldırım Demirören'e küfür edilmesiyle ilgili sorgulandıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan fanatik taraftarların ifadeleri İstanbul İl spor güvenlik kuruluna gönderilecek. Beşiktaş Tribün Liderleri ile görüşmek için Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın "Sporda şiddeti engelleyeceğiz. 3 büyük kulüp için ayrı ayrı müdür yardımcıları atayacağım. Bunlar o kulüple ilgili her şeyi bilecekler. Hep birlikte bu işi bitireceğiz" dedi.

İnönü stadyumunda 3 Ekim 2009 tarihinde oynanan Beşiktaş-Denizli maçı oynandığı sırada olaylar çıkmıştı. Tribündeki taraftarların 'Yeter Yıldırım Demirören yeter' tezahüratı yaparken diğer bir kısım bunları engellemeye çalıştı ve 'İki kupayı unutma, vefasızlık yapma' yazan bir pankart açmıştı. Bu arada taraftarlar arasında yumruklaşmalar yaşanırken bir saldırı olma ihtimaline karşılık Yıldırım Demirören'in bulunduğu protokol tribünü çevresinde sivil polisler görev yapmıştı. Tribünlerde yaşanan kavgalar maçın oynandığı 90 dakika boyunca devam etmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada sonucu maç sırasında olaylara karıştıkları kamera görüntülerinden tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı. Gayrettepe, Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan aralarında çarşı gurubu lideri Alen'inde bulunduğu 14 kişinin maçta yaşananlarla ilgili ifadelerine alınacağı öğrenildi.

Öte yandan fanatik taraftarlara geçtiğimiz Salı günü oynanan Beşiktaş- Wolfburg takımları arasında oynanan maç sırasında başkan Yıldırım Demirören'e yapılan küfürlü tezahüratla ilgilide sorular sorulduğu öğrenildi. Fanatik taraftarların polisin sorularına Beşiktaş-Wolfburg maçı sırasında İnönü stadyumunda olduklarını küfür edildiğini duyduklarını ancak kimin küfür ettiğini bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Wolfsburg'un ikinci golünün ardından, siyah-beyazlı taraftarlar, son maçlarda başkanlarına gösterdikleri tepkileri tekrarlamışlardı.

Maçı protokol tribününde izleyen Yıldırım Demirören, birden ayağa kalkarak, kapalı tribünde başlayan protestolara yönelik eliyle işaret yaparak, tepki göstermişti. Kendisine yönelik küfürlü tezahürata oldukça öfkelendiği gözlenen Yıldırım Demirören'i, maçı birlikte izlediği Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetici arkadaşları yatıştırmaya çalışmıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ TRİBÜN LİDERLERİYLE GÖRÜŞMEYE GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alınan 14 kişinin tutulduğu Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. Hüseyin Çapkın yaptığı açıklamada “Sporda şiddet çok önemli. Onu önlemek zorundayız. Her maça ayrı bir önem veriyoruz, aynı tedbirleri alıyoruz. Şimdi ki konumuz Beşiktaş'lı taraftarlar. Bir kulübün başkanına kimse sövmemeli sövemez. Biz Beşiktaş başkanı ve kulübünün arkasındayız. Herkes yasalara uygun hareket etmeli. Kimse yasanın dışına çıkamaz" dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kulüplerden sorumlu emniyet müdür yardımcıları atanacağını belirterek "Üç büyük kulüp başkanı ile de görüştüm. Sporda şiddetin bitirilmesi için olumlu görüş belirttiler. 3 büyük kulübede birer müdür yardımcısı atayacağım. Müdür yardımcıları sanki onlardan biriymiş gibi kulüplerde olup biteni araştıracaklar. Herkesi tanıyacaklar. Bunun çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi. Tribün liderleri ile görüşeceğini söyleyen Hüseyin Çapkın "Gasp Büro Amirliğinde tutulan 14 tribün lideri ile tek tek görüşeceğim. Tribün liderlerinin etkisi çok büyük. Onlara şiddeti bırakmalarını söyleyeceğim" dedi.

Olayla ilgili başlatılan idari soruşturma gereği fanatik taraftarların ifadeleri İl Spor güvenlik kuruluna gönderilecek. Futbolda Şiddeti önleme yasası gereği bu kişilere para cezası yada 2 ile 8 ay arasında değişen stadyumlara girememe cezası verilebilecek.
 

Etiketler :