Emniyete 20 bin kadro

Emniyete 20 bin kadro

Emniyet Genel Müdürlüğüne, 19 bini taşrada olmak üzere toplam 20 bin kadro ihdas edilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 11 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne, 19 bini taşrada olmak üzere toplam 20 bin kadro ihdas edilecek.

Polis Meslek Yüksekokulu eğitimi için 27 olan yaş sınırı 28 çıkarılıyor. Askerliğini yapmış erkeklerde 29 olan yaş sınırı ise 30'a yükseltiliyor. Buna göre, en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından ve bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan, sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınabilecek.

Teklif, polis teşkilatında yeni unvanlar da getiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğünce ihtiyaç duyulması halinde, en az 10 yıl görev yapmış veya 35 yaşından gün almış polis memurları arasından ''başpolis memuru'' kadrolarına, başpolis memuru olarak 6 yıl görev yapmış olanlar arasından ''kıdemli başpolis memuru'' kadrolarına atama yapılabilecek.

Kıdemli başpolis memuru başpolis memurunun, başpolis memuru ise polis memurundan hiyerarşi açısından üstün olacak.

Teşkilatta, bomba imhasında görev yapan polis memurlarının bomba imha tazminatlarından, damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılmayacak.

Polis akademisinde öğrenim görmekte olan ve mevcut düzenlemeye göre sigortalı oldukları için yetim aylıkları kesilen öğrencilerin bu aylıkları, akademideki öğrenim sürelerince kesilmeyecek.

-YEŞİL KARTLILARIN SGK'YA DEVRİ UZATILIYOR-

Yeşil kartlıların SGK'ya devri, 1 Ocak 2012'ye kadar uzatılıyor. Buna göre, söz konusu tarihe kadar yeşil kart işlemleri, mevcut durumda olduğu gibi, il ve ilçelerdeki idare kurullarınca yapılmaya devam edecek.

Yeşil kart kapsamına girmekle birlikte kartı bulunmayanların 18 yaş altındaki çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler, SGK tarafından tescil edildikleri tarih itibariyle genel sağlık sigortalısı olacaklar.

60 günden fazla borcu olan bağımsız çalışan sigortalılar ile 60 gün statüsündeki genel sağlık sigortalıları, tecil ve taksitlendirme yapmaları halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Komisyonda, daha önce görüşülen tasarıyla kabul edilen, ''Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarında boş bulunan 25 bin öğretmen kadrosuna, 2010 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu kapsamında yapılacak atamaların dışında olmak üzere, 2010 yılı içinde atanmalarına ilişkin madde'' de görüşülen teklife eklendi ve kabul edildi.

Komisyonda ayrıca, Gümrük Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşüldü. Tasarı, alt komisyona sevk edildi.

AA

Etiketler :