Emniyet'te doğum günü alarmı

Emniyet'te doğum günü alarmı

Jandarma istihbaratının ‘çok gizli' koduyla Genelkurmay, İçişleri ve Başbakanlığa ilettiği rapor Emniyet birimlerini harekete geçirdi.

Nevruz kutlamalarında ortalığı savaş alanına çeviren BDP ve PKK yandaşları, şimdi de İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın 63. doğum günü bahanesiyle gerginlik çıkarma peşinde. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen BDP'nin organizesiyle 4 Nisan'da Öcalan'ın doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli (Amara) köyüne yürüyüş düzenlenecek.

JANDARMA İSTİHBARATI RAPOR GEÇTİ

Esad'ın davetiyle Suriye'de karargah kuran teröristlerin ise bu yürüyüşü provoke edeceği iddia ediliyor. Jandarma istihbaratının “çok gizli” koduyla önce Genelkurmay Başkanlığı'na, ardından da İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa ilettiği “PKK-Suriye ilişkisi” konulu raporda, İstanbul'daki Suriye'nin Dostları Toplantısı'ndan rahatsız olan Esad'ın, Türkiye'ye etkili bir uyarı mesajı vermek istediği ve bu mesaj için de PKK'yı uygun gördüğü belirtiliyor. Rapora göre Öcalan'ın doğum günü kutlamalarının yapılacağı Ömerli'de eyleme geçileceği iddia ediliyor.

FEHMAN HÜSEYİN İKİ GRUBU URFA'YA GÖNDERDİ

İstihbarat bilgisine göre, 4 Nisan'da yapılacak etkinlikleri provoke etmek üzere Suriye'den Baver ve Kawa kod adlı örgüt yöneticilerinin sorumluluğunda 12 kişilik iki PKK'lı grup Türkiye'ye giriş yaptı. Giriş emrinin ise bizzat Fehman Hüseyin'den geldi. Suriye istihbaratı Muhaberat'ın, Suriye'nin Dostları Toplantısı için yapılacak misilleme eylem konusunda Fehman Hüseyin'den elini çabuk tutmasını istediği öne sürülürken, eylem için en çabuk ve uygun yer olarak ise yürüyüşün yapılacağı Ömerli köyünün belirlendiği belirtiliyor. Geçmiş yıllarda Ömerli köyündeki PKK gösterilerinde 2 kişi ölmüştü. Jandarma İstihbaratın kritik bilgisi üzerine Şanlıurfa Valiliği de teyakkuza geçerek, “Amara Yürüyüşü” adıyla düzenlenmek istenen eyleme izin vermedi. Buna rağmen BDP, DTK gibi kurumlar eylemi gerçekleştirmekte ısrar ediyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Jandarma Genel Komutanlığı'nın uyarısıyla İçişleri Bakanlığı'nın da üst düzeyde alarm durumuna geçtiği öğrenildi. Terör örgütünün eylem hazırlıkları ve provoke edilecek toplumsal hareketlere karşı Şanlıurfa'da 2 Sikorsky helikopter, 25 Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri, 2 zırhlı mayın arama aracı, 3 ayrı bölgede mayın arama timleri, 14 BTR tipi zırhlı araç, 32 TOMA tipi zıhlı araç, 26 Panzer ve ekipmanları hazır bulundurulacak. Ömerli'deki eylem için çevre illerden takviyelerle jandarma ve polisten yaklaşık 7 bin personel görevlendirilecek.

KARAYILAN İLE HÜSEYİN'İN GÜÇ MÜCADELESİ

Örgüt yöneticileri Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasındaki güç kavgası geçen hafta basına yansımıştı. Ömerli köyündeki yapılacak bir provokasyonun Karayılan karşısında Hüseyin'in etkinliğinin ispatı olacağı şeklinde yorumlandığı belirtiliyor. Suriye'den giriş yapacak iki terörist grubun, provokasyonda başarılı olunamazsa nevruzda olduğu gibi asker ve polise yönelik eylem ile Suriye'ye “eli boş dönmeme” talimatı aldıkları da gelen bilgiler arasında.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.