Emniyetten son model takip

Emniyetten son model takip

Emniyet, teknik takipte kullandığı Fiat Doblo ve Ford Connect marka araçları değiştiriyor.

Dinleme ve izleme bundan artık Peugeot, Citroen ve Opel'in son modelleriyle yapılacak. Araçların maliyeti yaklaşık 30 bin lira.

Türkiye'de 1970 ve1980'li yıllara damgasını vuran Renault Toros marka sivil polis otomobilleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bütçe artışı ve otomotiv sektöründeki hızlı büyüme nedeniyle yerlerini yeni markalara bıraktı. Özellikle 2000'li yıllardan itibaren polisin envanterine giren araçlar arasında en fazla dikkat çekenleri Fiat Doblo ve Ford Connect marka panelvanlar oldu.

DEŞİFRE OLDULAR

Ağırlıklı olarak teknik takip amaçlı kullanılan Doblo ve Connect marka panelvanların zamanla kamuoyunda deşifre olması, polisi farklı markalarda yeni araçlar satın almaya yönlendirdi. Geçtiğimiz günlerde 8 yeni panelvan satın alan Emniyet Genel Müdürlüğü, marka çeşitlemesine gitti ve envanterine Peugeot, Citroen ve Opel marka panelvanlar da ekledi.

Teknolojideki gelişmeye ayak uyduran Emniyet teşkilatının, soruşturma ve operasyonlarda 'teknik takip' imkanlarını sıkça kullanmaya başlaması, ortam dinleme ve görüntüleme sağlayan elektronik araç ve gereçlere duyulan ihtiyacı da artırdı. Camları filmle kaplı Fiat Doblo ve Ford Cannect marka sivil plakalı panelvanlara yerleştirilen teknik takip cihazları, bundan böyle farklı markalarda panelvanlarda da kullanılacak.

30 BİN LİRAYA MAL OLUYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni satın aldığı Peugeot, Citroen ve Opel marka panelvanlar, soruşturma ve operasyonlarda teknik takip yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na tahsis edildi. İlk iş olarak bu araçların camları dışardan içerinin görünmesini engelleyen filmlerle kaplandı. 

Araçlara daha sonra teknik dinleme ve izlemede gerekli olan cihazları yerleştirdi. Emniyet yetkilileri, teknik takipte kullanılacak yeni panelvanların maliyetinin, 25 bin ila 30'ar bin lira arasında değiştiğini belirttiler. Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl sonuna kadar 11 yeni araç daha satın alacak.

PAKSÜT'TE DEŞİFRE OLDULAR

Polisin teknik takipte kullandığı Doblo ve Connect marka 'tek tip' panelvanlar, ilk kez Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile eşi Ferda Paksüt'ün, Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde takip edildikleri iddiasıyla gündeme gelmişti. Paksüt çifti, Tenis Kulübü'nün girişinde park eden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Ford Connect ve Fiat Doblo marka iki araç tarafından izlendiklerini ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Geçtiğimiz hafta sonuçlanan soruşturmada, üç polis memuru hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Bu araçlar, bağış yolsuzluğu ve aralarında kapatılan DTP'nin çok sayıda belediye başkanının da tutuklandığı PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda da kullanmıştı.

Akşam

Etiketler :