Emre kesin kırmızı kart görür

Emre kesin kırmızı kart görür

Efsane futbolcu Tanju Çolak'la bugün oynanacak derbi maç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunda kırılması zor rekorların altına imzasını atan, iki takımın da formasını giyen Tanju Çolak’a herkesin merak ettiği o meşhur soruyu sorduk “Galatasaray mı kazanır, F.Bahçe mi?” sorusunun cevabını Tanju çok net şekilde veriyor: “Bütün şartlar Galatasaray’ın lehine. Bu nedenle kesinlikle kazanan Cim Bom olur.” G.Saray yönetimiyle yaşadığı polemik için de Tanju Çolak, “Yönetimler gelir geçer. Ben hep Galatasaraylı Tanju olarak kalacağım” diyen kral, derbinin yıldızının da Arda, Kewell ve Baros üçlüsünden çıkacağından çok emin.

EMRE KIRMIZI KART GÖRÜR

Siz de yıllarca gergin atmosferlerde maç yaptınız. Böyle tansiyonu yüksek maçlarda futbolcuyu en çok etkileyen nedir? Derbi maçta atmosferden en çok etkilenecek kişi Emre Belözoğlu olacaktır mesela. Çünkü tribünler onunla uğraşacak. Eminim ki ona şimdiden tezahüratlar hazırlamışlardır. Çünkü Emre, G.Saray forması giymiş, Sarı-Kırmızılı forma ile Emre olmuş bir isim. Ezeli rakibe gitmiş ve Ali Sami Yen’e Fenerbahçeli Emre olarak gelecek. İşi gerçekten çok zor. Emre de ister istemez bu durumdan etkilenecektir. Bunların olacağını biliyordur ama bunları duymak insanı daha çok etkiler. Zaten Emre sahada agresif bir oyuncu. Ali Sami Yen’deki atmosferde kırmızı kart görmesi işten bile olmaz.

* Derbiyi kim kazanır?

Tabii ki Galatasaray. En kötü ihtimal beraberlik olur. Galatasaray yenilirse çok şey kaybeder, hiçbir hedefi kalmaz ama Fenerbahçe için öyle değil. Fenerbahçe’nin önünde Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu şansı var. Maçın Ali Sami Yen Stadı’nda olması nedeniyle saha avantajı, taraftar avantajı da Galatasaray’dan yana. Taraftarının coşkusu ile daha iyi konsantre olacaktır. İşte tüm bu saydıklarım nedeniyle çok rahat, “Galatasaray kazanır” diyorum.

* Kim yıldız olur?

Baros... Galatasaray’ın en formda futbolcusu. Arda ve Kewell’ı da çok rahatlıkla sayabiliriz.

* Aragones ile Bülent Korkmaz arasındaki tecrübe farkı derbiye nasıl yansır?

Teknik direktörlerin bir maça katkısı en fazla yüzde 20’dir. Fatih Terim genellikle, “Benim katkım yüzde 90” der ama iki İspanya maçında gördük ki bu böyle değil. Futbolcuları maça Bülent daha iyi hazırlar. Çünkü kendisi de futbolu Aragones’e göre çok yeni bıraktı. O, hırsı ve isteği daha iyi verir. Ancak bir de şöyle bir şey var ki G.Saray kaybederse Bülent hocanın kredisi tükenir.

* Peki kaybeden için lig biter mi?

Büyük ölçüde biter. Kimse “Bitmez” diyerek kendini kandırmasın. Kalan haftalar tam bir sırat köprüsü.

* G.Saray eski yıldızlarına mesafeli yaklaşıyor. Ne diyorsunuz?

Ben birileri için Galatasaraylı olmadım. Onların davranışları beni hiç ilgilendirmiyor. Evet, bize sahip çıkmadıkları doğru. Galatasaray formasını giymiş oyunculara daha farklı davranılması gerek. Yönetimler gelip geçer ama ben hep “Galatasaraylı Tanju” olarak kalacağım.

LİNCOLN'ÜN KAPRİSLERİ YÖNETİMİN ZAAFİYETLERİ

Lincoln politikasını nasıl buluyorsunuz?

Lincoln, Galatasaray’ı çiflik zannediyor. Bunun sebebi de Adnan Sezgin ve ekibidir. Galatasaray, Lincoln’ü iyi kullanamadı. Aynı şeyleri bir Türk futbolcusu yapsa kapının önüne çoktan konmuştu. Ama deniyor ki “Yıldız futbolcu kaprisli olur, idare etmek gerekir.”

Siz de yıldız bir futbolcuydunuz, hiç kapris yapmadınız mı?

Ben hiçbir zaman kapris yapmadım. Evet, yıldız oyuncular kapris yapabilir ama bunun bir sınırı vardır. Kapris yapıyorsan sahaya çıktığın zaman da terini akıtmak zorundasın.

Galatasarayfutbolcularda Fenerbahçe fobisi oluştuğu doğru mu?

Eskiden bu tarz takıntılar vardı. Ancak bu anlayış artık kalktı. Maç sahada kazanılır. İstemek lazım. Mücadele etmek lazım. Her şeyden önemlisi sahada rakibin karşısında ayakta kalmak lazım.

HALA BİR NUMARAYIM

* Hala kendinizi Türkiye’nin 1 numaralı golcüsü olarak görüyor musunuz? Kesinlikle. Alternatifim yok. Varsa buyursun göstersinler. Taraftar hala Tanju’yu arıyor. Galatasaray’da 6 aydır bırakın golü, pozisyona giremeyenler bile var. Onlar gece barlarda gol atsınlar.

* “Adnan Sezgin olduğu sürece hiçbir teknik direktör başarılı olamaz” iddianız var! Herkes için geçerli. Adnan Sezgin ve Adnan Polat kurumsallıktan çıkmış duygusallığa girmiş. Bu da Galatasaray’a zarar veriyor. İstanbulspor’dayken maçları satan, Galatasaray’ın şampiyon olmaması için elinden geleni yapan Sezgin, önce amacını açıklasın.

İDDİAYA GİRDİ:

Tanju Çolak, Galatasaray’ın galibiyetine o kadar çok güveniyor ki Fenerbahçeli arkadaşı Talip Öztürk ile takım elbisesine ve saatine iddiaya girmiş. Barış Kaya ise Beşiktaşlı olduğu için her ihtimalde kazanacağını söylüyor.

Etiketler :