Emre Uslu: Amaç Türkleri sokağa dökmek

Emre Uslu: Amaç Türkleri sokağa dökmek

Taraf yazarı Emre Uslu, Hakkari gibi PKK'nın büyük çaplı saldırılarının asıl hedefinin Türk halkını kışkırtarak, sokağa dökmek olduğunu söyledi.

Taraf yazarı Emre Uslu, Habertürk'te katıldığı programda PKK'nın büyük çaplı saldırılarının asıl hedefinin Türk halkını kışkırtmak olduğunu söyledi.

Habertürk'te Hakkari saldırısının tartışıldığı programa katılan Uslu, PKK'nın Arap Baharı'ndan etkilenerek Diyarbakır'da Tahrir Meydanı kurmak istediğini, bunu başaramayınca da yeni hedef olarak da Türk halkını seçtiğini belirtti.

Uslu, PKK'nın amacını açıkladığı konuşmasında, PKK'nın Diyarbakır'da Tahrir Meydanı gibi bir meydan kurarak, Kürtlerin burada hak talep etmelerini sağlamayı amaçladığına dikkat çekerek, "Ancak PKK bunu başaramadı. Başaramamalarının 2 temel sebebi var. Birincisi, Kürtler artık savaştan yoruldu. İkincisi ise KCK operasyonları Kürtleri sokağa döken mekanizmaya çomak soktu, mekanizmayı yavaşlattı. PKK insanları sokak sokak tehdit ederek sokağa dökme stratejisinde başarısız oldu." dedi.

PKK'nın Kürt baharını başlatmaya çalıştığını ancak başaramadığını anlatan Uslu, PKK'nın bunu başaramayınca da hedef olarak Türk halkını ve batı bölgelerini seçtiğine dikkat çekti. Emre Uslu sokağa çıkma çağrısının yanlış olduğunu şu sözlerle anlattı;

"Yarın 50-60 şehit olmasın diye sağduyu diyorum. PKK'nın stratejisi Türk insanının psikolojisini bozmak ve sokağa dökmek ise bugün batıda Türklerin sokağa döküldüğünü gören PKK 'Doğru yoldayız' diyecektir. 'Dolayısıyla daha çok asker şehit edersek, daha çok polis şehit edersek daha çok insan sokağa dökülür ve Doğu'da Kürtler arasında başaramadığımızı Türkler üzerinden başardık' diye düşünecekller. Bu yüzden sağduyulu olmalıyız"


Emre Uslu: Amaç Türkleri sokağa dökmek Rotahaber

ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.