Emri veren KCK ve BDP'liler de gözaltında

Emri veren KCK ve BDP'liler de gözaltında

İstanbul'da seçim öncesi gerginlik yaratmak için, sokaklarda park halindeki 35 otomobili yakan, AK Parti, CHP ve MHP'ye ait 10 seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenleyen, 1 özel halk otobüsüne molotoflu saldırı düzenleyen 36 kişi yakalandı.

Operasyonlarda, araç yakma talimatını veren KCK merkez yönetim kurulu üyesi Nihat Oğraş ve BDP Sultanbeyli yönecisi Cüneyt Kanberci'de yakalanarak gözaltına alındı. Sırrı Süreyya Önder'in seçim ofisinde ele geçirilen molotof kokteyleri üzerinde parmak izi bulunan PKK örgüt üyesi 2 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

Nihat ULUDAĞ / AHT

İstanbul'da son günlerde peş peşe otomobil yakılması, seçim ofislerine molotoflarla saldırı düzenlenmesi olaylarının artması üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı.
Pazartesi günü, Esenyurt ve Güngören'de 20 otomobilin yakılması eylemine karışan 11 kişi, Güngören'de suçüstü yakaladı. Salı günü düzenlenen operasyonda ise Sultanbeyli'nde 5 otomobilin yakılması eylemine karışan 16 kişi gözaltına alındı. Ertesi gün düzenlenen operasyonda, Maltepe'de 10 otomobilin yakılması eylemine karışan 7 kişi yakalandı.
Yakalanan zanlıların İstanbul'da AK Parti'ye ait 7, CHP 2 ve 1'de MHP seçim otobüsüne molotoflu saldırı düzenledikleri belirlendi. Saldırganların ayrıca vatandaşların hayatını tehlikeye atarak özel bir halk otobüsüne de molotoflu saldırı düzenledikleri belirlendi.

ÖNDER'İN OFİSİNDEKİ MOLOTOFTAN PKK İZİ ÇIKTI
İstanbul bağımsız milletvekiil adayı Sırrı Süreyya Önder'in seçim ofisinde çok sayıda molotof kokteyli ele geçirilmesiyle parmak izi çalışması yapıldı. PKK örgüt üyeliğinden daha önceden poliste kaydı olan 2 kişiye ait molotoflarda parmak izi bulundu. Polis bu kişileri de gözaltına aldı.

SOKAKLARI YAKIN TALİMATI
Seçim öncesi, büyük şehirlerde kaos yaşanması için örgüt yandaşlarına araç yakma talimatı verdiği iddia edilen KCK Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve BDP yöneticisi Nihat Oğraş Ankara'da, BDP Sultanbeyli ilçe yöneticisi Cüneyt Kanberci'de Sultanbeyli'nde yakalandı. Örgüt üyelerine araç yakma talimatı veren Nihat Oğraş, mahkemece tutuklandı.

Bu arada yakılan araçların bedellerinin zanlılardan tahsil edileceği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.