"Emrin olur sayın başbakan"

"Emrin olur sayın başbakan"

“Başbakanın iki partili sistem istiyorum” sözlerini eleştiren Kurtulmuş, “Emrin olur sayın başbakan isterseniz, bütün partileri kapatalım ve tek partili bir sistem kuralım" dedi.

Ankara Yenimahalle İlçe Teşkilatının açılışını yapmak üzere ilçeye gelen Kurtulmuş, burada esnaf ziyaret etti ve esnafın sorunlarını dinledi. Vatandaşlara karanfil dağıtan ve onlarla sohbet eden Kurtulmuş, daha partisinin Yenimahalle İlçe Başkanlığının açılışını yaptı. Daha sonra OSTİM'de patlamanın meydana geldiği olay yerini ziyaret eden Kurtulmuş, burada patlamada hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.
  
Başbakanın iki partili sistem istiyorum” sözlerini eleştiren Kurtulmuş, “Emrin olur sayın başbakan isterseniz, bütün partileri kapatalım ve tek partili bir sistem kuralım. 12 Eylül 1980 ihtilalinin komutanları da 2 partili bir sistem istiyordu. Bu laflar 12 Eylül askeri rejiminin lafıdır, bu lafı söylemek seçilmiş bir başbakana yakışmıyor.” diye konuştu.
 
Kurtulmuş, siyaseti bir kavga alanı olarak değil, hizmet alanı olarak gördüklerini söyledi. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Kurtulmuş, “Eğer Türkiye bugün başkanlık sistemine geçerse seçilmiş kralları işbaşına gelir” diye konuştu.
 
Saddam Hüseyin yüzde 99'la, Hüsnü Mübarek ise yüzde 96 ile işbaşına geldiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Bu despotlar ve krallar da seçimle işbaşına gelmişti. Sayın Başbakan, bu ülkedeki antidemokratik yapıyı demokratik bir yapı haline getirin ve Anayasa'yı değiştirin” dedi.
 
HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin başkanlık sistemine hazır olmadığını belirterek, “Eğer Türkiye bugün başkanlık sistemine geçerse seçilmiş kralları işbaşına gelir” ifadelerini kullandı.
 
Ankara Yenimahalle İlçe Teşkilatının açılışını yapmak üzere ilçeye gelen Kurtulmuş, burada esnaf ziyaret etti ve esnafın sorunlarını dinledi. Vatandaşlara karanfil dağıtan ve onlarla sohbet eden Kurtulmuş, daha partisinin Yenimahalle İlçe Başkanlığının açılışını yaptı.
 
OSTİM'de meydana gelen patlamada hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek başlayan Kurtulmuş, siyaseti bir kavga alanı olarak değil, hizmet alanı olarak gördüklerini söyledi. Kurtulmuş şöyle konuştu: “iktidar ve ana muhalefet birbiriyle kavga ederek milletin sorunlarını kapatmaya çalışıyorlar. İşsizlerin, üniversite mezunlarının, çiftçinin, esnafın problemleri konuşulmuyor. Has Parti bu denklemi bozmak için milletin sorunlarını konuşmak için kurulmuştur” dedi.
 
TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE HAZIR DEĞİL
 
Saddam Hüseyin yüzde 99'la, Hüsnü Mübarek ise yüzde 96 ile işbaşına geldiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Bu despotlar ve krallar da seçimle işbaşına gelmişti. Sayın Başbakan, bu ülkedeki antidemokratik yapıyı demokratik bir yapı haline getirin ve Anayasa'yı değiştirin. Sayın Başbakan bu ülkede, Kenan Evren ve arkadaşlarını neden yargılamak için bir adım bile atmıyorsunuz, Siyasi Partiler Yasası'nı neden değiştirmiyorsunuz, neden seçim sistemini değiştirmiyorsunuz, neden Türkiye'de milletin Anayasa yapmasının önünü açmıyorsunuz? Bütün bunlar değiştikten sonra başkanlık sistemine geçilebilir.' İfadelerini kullandı.
   
BAŞBAKANA ELEŞTİRİ
 
Başbakanın iki partili sistem istiyorum” sözlerini eleştiren Kurtulmuş, “Emrin olur sayın başbakan isterseniz, bütün partileri kapatalım ve tek partili bir sistem kuralım. 12 Eylül 1980 ihtilalinin komutanları da 2 partili bir sistem istiyordu. Bu laflar 12 Eylül askeri rejiminin lafıdır, bu lafı söylemek seçilmiş bir başbakana yakışmıyor.” diye konuştu.
 
OSTİM’DE PATLAMA BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ
 
Yenimahalle programının ardından Ostim’de yaşanan patlama bölgesini gezen ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kurtulmuş, burada yaptığı kısa açıklamada, “Nasıl olduğu anlaşılamayan büyük bir patlama… Binanın nitelikle bir bina olduğu söyleniyor. Bu konuda gerekli araştırmaların yapıldığı görülüyor. Allah bir daha böyle şeyler göstermesin. Milletlimizin başı sağolsun.  Söylenecek çok fazla bir şey yok. Ümit ediyoruz bundan sonra çok büyük kayıplarımız olmaz” diye konuştu.
 
HÜSNÜ MÜBAREK REJİMİ DEĞİŞMELİDİR
 
Mısır’da meydana gelen çatışmaları değerlendiren kurtulmuş, “Bunlar çok bilinen senaryolar, istenirse 1 saat içerisinde durdurulur ve Mısır halkı kendi kaderini belirleme hakkına sahip olur. Bizim beklentimiz gerçekten Dünya’da özgürlükten,  adaletten,  demokrasiden,  insanlıktan yana olan herkesin Mısır halkının yanında yer almasıdır ve bir an evvel Hüsnü Mübarek rejimi’nin değişmesidir. Bunu efendim sürece yayacağız Eylül’de gideceğiz gibi bazı rahatlatıcı sözlerin hiçbir anlamı yoktur” Türkiye’nin suda sabuna dokunmayan bir ülke duramayacağını söyleyen Has parti Lideri Kurtulmuş, Türkiye’nin inisiyatif alarak daha etkili politikalar yürütmesi gerektiğine dikkat çekti.

Etiketler :