En anlamlı maç Fenerbahçe maçıydı!

En anlamlı maç Fenerbahçe maçıydı!

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, 2011-2012 sezonunda elde ettikleri şampiyonluk öyküsünü GSTV'ye anlattı..

Kulübün internet sitesinde de yer alan şampiyonluk öyküsü ile ilgili olarak yıldız oyuncu, Galatasaray'a gelmekle ne kadar doğru bir iş yaptığını şampiyonlukla gördüğünü söyledi.

 

Selçuk, bugüne kadar aldığı hiçbir karardan pişman olmadığını belirterek, ''Galatasaray'a gelmekle ne kadar doğru bir iş yaptığımı şampiyon olduktan sonra ve buradaki ortamı gördükten sonra da anladım. O yüzden mutluyum'' dedi.

 

Sarı-kırmızılı oyuncu, ilk 11'deki futbolcuların 10'unun yeni olmasına rağmen ilk sezonda iyi futbol oynamanın ve şampiyon olmanın önemli olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray, hedefi her zaman şampiyonluk olan bir takım. Zor olacağını biliyorduk ama zaten bir iş zor değilse o mutluluğu yaşayamıyorsunuz. Önemli olan zoru başarmak, bu sene biz onu başardık'' diye konuştu.

 

Selçuk, hem Süper Final oynamanın, hem de 34 haftalık periyotu lider olarak bitirmenin önemli bir başarı olduğuna dikkati çekti.

 

Gittiği her takımda ilk önem verdiği konunun istikrarı yakalamak olduğunu kaydeden yıldız oyuncu, ''Bu bir futbolcu için önemli. Tabii bu istikrarı yakalamak için birçok şeyden fedakarlık etmeniz gerekiyor. Ben bunları yapıyorum. Çünkü sonuçta profesyonel bir futbolcuyum. Kendime dikkat ediyorum, bütün maçlarda oynamaya özen gösteriyorum, antrenman kaçırmamaya dikkat ediyorum. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum'' dedi.

 

Sezon boyunca attığı 5 frikik golüyle Galatasaray'ın eski futbolcusu Hagi'nin rekorunu egale eden Selçuk, bununla ilgili soruyu ise ''Hagi bence bir efsane, Galatasaray'a yaptıkları tartışılmaz. Özellikle frikik golleri, topa vurması, onunla kıyaslanmak bile benim için gurur verici bir şey. Böyle bir rekor varsa ve onunla paylaşıyorsam ne mutlu bana'' diye yanıtladı.

 

Sarı-kırmızılı futbolcu, ''13 gol, 13 asistlik bir performans sergiledin. Attığın gol anlamında da kariyer rekorunu kırdın. Bu performansı neye bağlıyorsun-'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
''Aslında açık olmak gerekirse ben bu kadar gol atacağımı beklemiyordum. Çünkü bugüne kadar sanırım 5 golü geçmemiştim. Ama Fatih hocanın sisteminde gol atmak çok zor olmasa gerek. Çünkü bütün oyunculara o serbestliği, özgürlüğü veriyor. Benim daha çok öne çıkmamı istiyordu. Trabzon'da ya da bundan önceki takımlarda sürekli defansif ön libero olarak oynattılar. Ama bu sene hoca biraz daha öne çıkmamı istedi, daha çok sorumluluk almamı istedi. Bence bunun etkisi vardı bu kadar gol atmamda. Onun dışında serbest vuruşlardan 5 tane gol atmam da belki de o sayıyı yükseltti. Ben açıkçası beklemiyordum bu kadar gol atmayı.''

 

-''En anlamlı maç Fenerbahçe maçıydı''-
Selçuk İnan, 40 maçlık lig maratonunda kendisi için en önemli ve anlamlı mücadelenin Fenerbahçe ile yaptıkları son karşılaşma olduğunu söyledi.

 

Fenerbahçe karşısında kendilerinin iyi oynamadığını düşünenler olabileceğine dikkati çeken sarı-kırmızılı futbolcu, ''Açıkçası o maçta iyi oynamak ya da kötü oynamak çok önemli değildi, sonuç önemliydi. O maçın öncesi ve maçın oynandığı 90 dakika benim için gerçekten çok önemliydi. Onu unutmadım ve unutmayacağım'' dedi.

 

Şampiyon olduklarını ilk öğrenenin kendisi olduğunu anlatan Selçuk, ''Maç bitmeden maçın hakemi Cüneyt Çakır'a 'Hocam bitmedi mi daha, kaç dakika verdiniz-' diye sordum. Hatırladığım kadarıyla o arada da Muslera yerdeydi. Bana 'Bitti, havada bitiyor' deyince, ben müjdeyi hemen Engin'e verdim. Daha düdük çalmadan sevinmeye başladı. Ama maç bittikten sonra müthiş bir sevinç vardı. Gözler hemen Ayhan ağabeyi aramaya başladı. Çünkü hepimiz ona söz vermiştik. 'Beni kupayla uğurlayın' demişti. Çok da fazla bir şey hatırlamıyorum. Çünkü herkes bağırıp çağırıyordu. Herkes mutluydu. Ama inanılmaz bir duyguydu'' diye konuştu.

 

Selçuk, Galatasaray'ın eski futbolcusu Arda Turan'ın İspanya'ya gidiş süreciyle ilgili yanıtladığı soruda, ''İlk zamanlarda boşluk hissettim. Çünkü Arda benim için gerçekten çok önemliydi, kardeşim gibiydi. Galatasaray'a gelmemi de çok istiyordu. Geldikten sonra sürekli beraberdik. Ama onun kafasında başka şeyler vardı, başka hedefler vardı. Ben onun arkasında oldum, her zaman destek verdim. Gitmesini de istedim. UEFA Kupası'nı alarak büyük başarıya imza attı. En az onun kadar ben de sevindim'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.