'En büyük milliyetçi Fethullah Gülen imiş'

'En büyük milliyetçi Fethullah Gülen imiş'

Alevi kesimin önde gelen isimlerinden ve Güneş Gazetesi yazarı Rıza Zelyut, gelinen noktada Fethullah Gülen'in yaptıklarını değerlendirirken ilginç tespitlerde

Güneş gazetesi yazarı Rıza Zelyut, Fethullah Gülen'i ve yaptıklarını değerlendirirken, "Sayın Gülen’in bu memleketin iyiliği için çalıştığından eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Burç Fm’de Erkam Tufan’ın hazırladığı ve Analiz isimli röportaj programında Güneş gazetesi yazarlarından Rıza Zelyut, Türkçe Olimpiyatlarında ortaya çıkan tabloya atıfta bulunarak ‘En büyük milliyetçi Fethullah Hocaefendi’ dedi.

ALLAH BENİ MUHALEFET EDEYİM DİYE YERYÜZÜNE GÖNDERMİŞ AMA HELAL OLSUN ARKADAŞ!…’

Rıza Zelyut, özetle şunları söyledi:

‘Eğer hak duygusuna sahipsen, vicdanın varsa, hakkı göreceksin arkadaş. Ben şimdi muhalif olabilirim, ben herkese muhalifim benim öyle bir huyum var; Ecevit çok saygı duyduğum bir politikacıydı, ona da muhalefet yaptım. Fıtraten böyleyim. Allah beni muhalefet etsin diye yeryüzüne göndermiş, halimden de memnunum, Tanrıma da şükrediyorum."

"Burada bir olgu var. Bu olgu kötü-yanliş bir şey değil. Bunun altında başak şey aramak yanlış. Bizim dedeler, babalar, anadolu’dan Rumeli’ne geçtiğinde birbirlerine –Ey Oğuzoğlu, diline sahip çık, dilini yitirirsen kendini de yitirirsin demiş, bizim dedeler, Alevi dedeler o Kızılbaş kültürünü Anadolu'dan Rumeliye taşıyan insanlar Oğuz dili dediği Türkçe çevresinde kenetlenerek kimliğini muhafaza etmiş ve balkanları da böylece Müslümanlaştırmış. Bakıyorum bu hareket de bu dile sahip çıkıyorsa, kim ne derse desin helal olsun derim arkadaş."

‘ÇATIŞMA DEĞİL BARIŞMA KÜLTÜRÜNÜN YANINDA DURURUM’

Bın sorularına cevaben ‘Orhan Pamuk’a milliyetçilik adına ölüm tehtidi savurmak normal kişinin değil ancak provakatörlerin ajanların gizli odakların yapacağı iştir. Hiç bir milliyetçi böyle bir şey yapamaz’diyen Zelyut, şöyle devam etti:

"Fethullah Gülen veya bu hareketteki arkadaşlar ne yaparsa yapsın bunun altında bir kötü niyet aranıyor. Bunda, ortaya çıkarak toplumun içinde biz de varız diyerek olaylara müdahil olmasının etkisi var. Birileri bunu hazmedemiyor. Cumhuriyet bu hareket yüzünden tehlikeye düşürüldü diyenler var, seni de mi kaybettik olayın iç yüzünü bilmiyor musun diyenler var.

Tabi bütün bunlar üst üste konulduğunda çok kuvvetli bir muhalif camianın bulunduğu ortaya çıkıyor. Ben bu insanların Atatürk’le kavgalı olmadığını biliyorum. Öyle bir şey yok fakat belli bir kesimde yaratılan imaj bu. Sayın Gülen’in bu memleketin iyiliği için çalıştığından eminim."

Zelyut, yazdığı makale hakkında aldığı eleştirilere atfen de "Hatır için yazı yazmayan bir insanım bu Türkçe olimpiyatlarının Türk kültürüne yaptığı katkı benim için önemli olduğundan yazdım o yazıyı" sözledini dile getirdi.

Rotahaber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.