En büyük sorun işsizlik

En büyük sorun işsizlik

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve Türkiye'nin bu sorunu çözmeden, hiçbir sorunu çözemeyeceğini ifade etti.

 Hisarcıklıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası'nın (KUTO) yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve Türkiye'nin bu sorunu çözmeden, hiçbir sorunu çözemeyeceğini ifade etti.

İşsizlik sorununun çözümünün tamamen ekonominin gelişmesine bağlı olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''İşsizlik sorununun, ekonomik büyüme sağlanmadan çözülmesi mümkün değil. Türkiye'de, 2002-2007 arasında ekonomi yüzde 49 büyüdü. Bu büyüme sırasında özel sektör olarak 3 milyon 200 bin kişi istihdam ettik. Büyümek demek zenginlik demektir.

 2007 yılındaysa işin tadı kaçtı. Kendi içimizde kavgaya başladık. Dünyada daha kriz yokken, bizde düşüş başladı. Biz 2007'de ikaz ettik, 'İşin bereketi kaçıyor' diyerek uyardık. Ama maalesef bizi kimse dinlemedi. Siyasi kavga ortamı yaratarak bu ülkenin geleceğiyle oynadılar.

 3 yıl kaybedildi. Son 3 yılda siyaset, ekonominin önüne geçti, ekonominin önüne geçince de ortak akılı kaybettik.

Bunun sonucunda dünyada en fazla küçülen ekonomi Türkiye ekonomisi oldu. Dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz, ama kişi başına düşen milli gelir açısından hepsinden gerideyiz.''

Etiketler :