En büyük web  sitesi hangisi?

En büyük web sitesi hangisi?

Dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri: Bakalım listede beklemediğiniz bir isim görecek misiniz?

Amerikan pazar araştırma firması Comscore en son yayımladığı listede dünyanın en büyük web sitelerini yayımladı. Sonuca özellikle Google çok sevinebilir: Arama motoru sunucusu birincilik tahtını güçlendirmeye devam ediyor. Buna karşın MySpace ve AOL en büyük kaybedenler arasında yer aldı.

Güncel duruma göre ikinci sırada yer alan Microsoft ile Google arasında 150 milyondan fazla ziyaretçi farkı var. Kasım 2009'da toplam 889,5 milyon kullanıcı Google'ın internet hizmetlerinden yararlandı; Microsoft is sadece 730,3 milyon ziyaretçiye ulaşabildi. Google bu ziyaretçi sayısı ile dünya çapındaki 1,2 milyar internet kullanıcısının dörtte üçüne ulaşmış oluyor. Top 5'teki web siteler arasındaki farklar da 100 milyon veya daha fazla ziyaretçiye tekabül ediyor: Yahoo 601,5 milyon, Facebook 438,1 milyon ve Wikimedia siteleri ise toplam 346,8 milyon insan tarafından ziyaret edildi.

Yükselenler ve düşenler...

Geçen senenin kasım ayındaki en büyük yükselişi mikro-blog hizmeti Twitter gerçekleştirdi. Sitenin ziyaretçi sayısı önceki seneye göre yüzde 1075 oranında arttı; fakat 60,3 milyon ziyaretçi de Twitter'ın Top 25'e girmesine yetmedi. Oranları alt üst eden yükselişi sonucu 82,6 milyon ziyaretçiye ulaşan RapidShare, 25. sırayı garanti altına aldı.

Facebook yedinci sıradan dördüncü sıraya yükselirken eski rakibi MySpace düşüşe devam etti: MySpace, AOL ile aynı kaderi paylaşarak geçen seneye nazaran 10 milyon ziyaretçi kaybetti

Etiketler :