En çok hangi dizi kazandırdı?

En çok hangi dizi kazandırdı?

Aşk-ı Memnu mu? Yaprak Dökümü mü? Ezel mi? Kurtlar Vadisi Pusu mu?

Milyonlarca insanı ekran başına kilitleyen yerli diziler, ciroda da kapıştı. Bu yarışın galibinin, son günlerin dillerden düşmeyen dizisi olan Aşk-ı Memnu olduğunu düşünenler fena halde yanılıyor. Çünkü ciroda bu yayın döneminin şampiyonu Yaprak Dökümü oldu.
Forbes'un bu ayki sayısında yer alan analize göre Yaprak Dökümü'nün cirosu 21.3 milyon TL olurken onu final bölümüyle büyük ses getiren Aşk-ı Memnu izledi. Aşk-ı Memnu'nun cirosu 20.5 milyon TL'yi buldu. Yaprak Dökümü 2.13 milyon TL kâr getirdi. Buna karşılık Aşk-ı Memnu'nun getirdiği kâr, 2.05 milyon TL oldu.

POLAT ALEMDAR, EZEL'İ GEÇTİ
Bir diğer kıyasıya rekabet ise Ezel ve Kurtlar Vadisi Pusu arasında yaşandı. Kurtlar Vadisi Pusu, 18.6 milyon TL'lik cirosuyla üçüncü sıraya yerleşirken, Polat Alemdar ve arkadaşlarının performansının getirdiği toplam kâr ise 1.86 milyon TL'ye ulaştı. Ezel ise 17.56 milyon TL'lik cirosuyla 1.76 milyon TL'lik kâr elde etti.

Ciro sıralamasında beşinci sırada yer alan dizi ise Hanımın Çiftliği oldu. Hanımın Çiftliği'ni sırasıyla Kavak Yelleri, Arka Sıradakiler, Ömre Bedel ve Canım Ailem izledi.

UYARLAMA SERVET GETİRDİ
Bu arada uyarlama dizilerin zirveyi kaptığı da gözden kaçmadı. Yaprak Dökümü ve Aşk-ı Memnu ilk iki sırayı paylaşırken, bir diğer uyarlama dizi olan Hanımın Çiftliği Kurtlar Vadisi ve Ezel'in ardından en yüksek ciro sağlayan beşinci dizi oldu. Böylece ciroya göre ilk beş dizi içerisinde üç uyarlama dizi yer alırken bu dizilerin toplam cirosu 55.8 milyon TL, getirdikleri toplam kâr ise 5.58 milyon TL oldu.

 

Etiketler :