En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

Satışların iyiden iyiye düştüğü piyasada çok satanlar listesinde büyük oynama olmazken, yeni çıkanlar listesinde dikkat çekici nitelikte eserler çzoğunlukta

1- İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit - Everest Yayınları
2- Ölü Ruhlar Ormanı - Jean-Christophe Grange - Doğan Kitap
3- Pazarlık - Vahdettin Engin - Yeditepe Yayınevi
4- Ateşle Oynayan Kız - Stieg Larsson - Pegasus Yayıncılık
5- Sil Baştan - Ken Grimwood - Koridor Yayıncılık
6- Oniki - Jasper Kent - Can Yayınları
7- Osmanlılar - Halil İnalcık - Timaş Yayınları
8- Bree Tanner'ın İkinci Hayatı - Stephenie Meyer - Epsilon Yayınevi
9- Şark Ekspresi'nde Cinayet - Gizli Düşman - Agatha Christie - NTV Yayınları
10- İçindeki Gücün Sırrını Keşfet - Nuray Sayarı - Destek Yayınları
11- Halide Edib - İpek Çalışlar - Everest Yayınları
12- Brida - Paulo Coelho - Can Yayınları
13- Küçük Aptalın Büyük Dünyası - PuCCa - Okuyan Us Yayınları
14- Bir Gün - David Nicholls - Pegasus Yayıncılık
15- Yavuz'un Küpesi - Erhan Afyoncu - Yeditepe Yayınevi
16- Tuhaf - Ertuğrul Özkök - Doğan Kitap
17- Kayıp Gül - Serdar Özkan - Timaş Yayınları
18- Zeytin Dağı- Falih Rıfkı Atay - Pozitif Yayınları
19- Mutluluk Projesi - Gretchen Rubin - April Yayıncılık
20- Leyla - Alexandra Cavelius - Pegasus Yayıncılık

Yeni Çıkan Kitaplar

Balkan Acısı - Yılmaz Gürbüz - Ötüken Neşriyat
Balkanlar, büyük imparatorluğumuzun destanlaştırdığı coğrafyasından bir parçadır. Evlâdı fatihan uzun asırlar bu topraklarda çeşitli kavimlerle iç içe huzurla yaşadı ve onları adalet içinde huzurlu yaşattı.

Gandi ve Mira - Sudhir Kakar - Kaknüs Yayınları
İngiliz sömürge yönetimine karşı Hindistan'a özgürlük kazandırma mücadelesi sırasında Gandi'nin yakın çevresine toplanan yandaşları arasında sarışın, uzun boylu, geniş omuzlu, asil görünümlü bir İngiliz kadın göze çarpar.

Kur'an Kıssalarında Sinematik Özellikler - Züheyr Mansur El Mezidi - Mana Yayınları
Yirmi yıla yakın bir süredir basın-yayın dünyasının içindeyim. Dinî içerikli kitaplar yanı sıra İslam düşünürlerinin İslam sanatı üzerine yazdıkları pek çok eser okudum. Ama hiç birinde aradığımı bulamadım. Çünkü bu alanda yazılan kitapların hiçbiri belli bir çerçevenin dışına çıkmamıştı. Hepsi bu dinin ne kadar kapsamlı, gerçekçi ve muteber olduğundan bahsediyordu.

Osmanlı'nın Gölgesinde Bir Uzakdoğu Devleti AÇE - Mehmet Ziya Bey - Çamlıca Basım Yayın
Osmanlı'nın hizmet ve hamîlik prensibi için yer ve mekân tayini güç, hatta imkânsız. “İnananlar kardeştir.” Âyet-i Celîlesi mucebince nerde bir inanmış varsa orada Osmanlı'nın gölgesi vardı; hizmet, merhamet ve sıyanet gölgesi!

Yazının Gül Dikeni Fethi Naci'ye Armağan - İthaki Yayınları
Eleştiri tarihimizin sui generis ismi Fethi Naci’yi ikinci ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Elinizdeki kitap, onu eleştirmen, yazar, yayıncı, okur ve dost olarak farklı pencerelerden ele alan yazılardan oluşmakta. Umuyoruz ki ölümünün yarattığı boşluğun kavranmasından daha fazlasına yol açar…

İtikadi Meseleler - Hayreddin Karaman - İz Yayıncılık
İnanan bir müslümanın, inancını sağlam temeller üzerine oturtması gerekir. Sağlam temeller üzerine yapılmamış bir bina, nasıl çöküp yıkılırsa; sağlam temeller üzerine inşa edilmemiş bir inanç da zamanla zayıflar ve ortadan kalkar. Sadece bu dünyada değil, ahirette de saadeti hedefleyen insanlar, bu sebeple inançlarını sağlam zemine oturtmak durumundadır. Bu kitapta tanınmış fıkıh âlimi Prof. Dr. Hayreddin Karaman, inanan bir müslümanın bilmesi icap eden itikadî esasları özlü ve anlaşılır bir şekilde, soru-cevap şeklinde ortaya koyuyor...

Aşkın Gözyaşları / Tebrizli Şems - Sinan Yağmur - Karatay Akademi Yayınlar
Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin. Sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarp atın.

Direnişçi - Mücahit Akagündüz - Kaynak Kitaplığı
Bağdat’a bir kamera arkasından bakmak… Savaşın en kanlı günlerinde, en sıcak olaylara şahit olan bir kameraman, gördükleri ona ağır geldiğinde artık, omzundaki kamerayı yere bırakıp eline kalem alırsa... Ve derse ki, “Benim çektiğim ve sizin izlediğiniz o can yakıcı görüntüler Bağdat’ı anlatmaya yetmez, bir anlasanız...” Bağdat patlayan bombalardan ibaret değildir yalnızca, yanan arabalardan ve ağlayan kadınlardan… Onların hepsi ve daha ötesidir.

Ey Hakimler! - Servet Armağan - Nesil Yayınları
“Ben hukukumu kanun dairesinde istiyorum. Kanun namına kanunsuzluk edenleri, cinayetle itham ediyorum.” Bediüzzaman Said Nursî

Virginia Woolf - Bütün Öyküleri - Virginia Woolf - Timaş Yayınları
1906' daki ilk öykülerinden başlayarak 1941' de ölümünden kısa bir süre öncesine kadar tamamlama fırsatı bulduğu tüm hikâyeler, aynı zamanda Woolf' un bir yazar olarak gelişimini de gözler önüne sermektedir. Virginia Woolf okumak düzyazıyı yeni baştan tanımlamaktadır; eşyanın nötesini görmek için edebiyata, sanata doğru atılan zahmetli ancak sarsıcı bir adım.

Asya Üretim Tarzı ve Osmanlı Toplumu - Sencer Divitçioğlu - İş Bankası Yayınları
1960'lar, dünyada ve Türkiye'de sosyal bilimlerdeki yeni bakış açılarıyla, yeni paradigmalarla ve yeni tartışmalarla hatırlanır. Osmanlı tarihi, özellikle de klasik dönemin iktisadi yapısı, bu çerçevede tartışılmıştı. Bu yapıyı Avrupa'daki feodalite kavramıyla açıklamaya çalışanlara karşı, Asya Üretim Tarzı (AÜT) kavramı ekseninde yeni bir anlayış boy gösterdi.

CIA Pençesinde Açılım - Yılmaz Polat - Ulus Dağı Yayınları
Yılmaz Polat, Amerika’da otuz yıldır tanıklık ettiği olayları, gözden kaçırılan ilişkileri, Türkiye’de iktidar olanaklarını kişisel ihtiraslarıyla kullanarak yücelenlerin Amerika gezilerinde takındıkları tavırları sergilemek için medya engellerini aşarak son yıllarda ‘CIA’nın Muteber Adamı’ ve ‘Washington’da Akrobasi’ kitaplarını yazmış; Türkiye üstüne oynanan oyunları ve ‘Ilımlı İslam’ aktörlerini sergilemişti…

Aşık Hayalet - Jonathan Carroll - İthaki Yayınları
Âşık Hayalet’in aydınlık ve olağanüstü yaratıcılıktaki dünyasına hoşgeldiniz.Bir adam karda yere düşer, kafasını kaldırım kenarına çarpar ve ölür. Ancak bu işte bir gariplik vardır: Adam aslında ölmemiştir. Ruhunu öteki dünyaya götürmesi için gönderilen hayalet şaşkına döner ve ne yapacağını bilemez. Patronlarından konuyla ilgili açıklama beklerken, hayalet, adamın kız arkadaşına âşık olur ve tabii ki işler karışır. Üstüne üstlük, adam da ölmesi ‘gerektiği’ halde ölmediğini keşfeder. Böylece, insanlar tarihlerinde ilk defa kaderlerini tanrıların elinden almaya karar vermiş olur. Bu harika bir değişimdir, ama bedeli vardır.

Lila, Lila - Martin Suter - İthaki Yayınları
David, Marie’yi sevmektedir. Ama Marie umutsuzca etrafında dolanan bu garson çocukla pek ilgilenmez. O günlerde David bir şey keşfeder. Eski bir komodinin çekmecesinde bir romanın elyazmalarını bulur. Görünüşe göre roman ellili yıllardan kalmadır ve 21. Yüzyılın postmodern dünyasında hissedilemeyecek kadar saf ve derindir. Romanı David’in yazdığını zanneden Marie adeta büyülenmiştir.

Sultan II. Abdülhamid'in Sürgün Günleri - Atıf Hüseyin Bey - Timaş Yayınları
Timaş Hatırat serisi birinci el kaynaklarla devam ediyor...Son dönem Osmanlı tarihinin en çok tartışılan konularından birisi şüphesiz II. Abdülhamid ve dönemidir. Elinizdeki kitap bu dönemi ve padişahı daha yakından tanımaya yarayacak ipuçlarını verecektir.

Asrın Vebası Narsisizm İlleti - Jean M. Twenge - Kaknüs Yayınları
Ülkemizde de geniş ilgi gören Ben Nesli kitabının yazarı Jean Twenge, yeni kitabında modern toplumlarda süratle yayılan narsisizim hastalığını mercek altına alıyor. İnsan ruhunun fast food'u diye tanımlanan narsisizm, kısa vadede kişiyi mutlu ediyormuş gibi görünse de er ya da geç depresyona, toplumsal yozlaşmaya, hatta küresel ekonomik krizlere neden oluyor.

Ticaret Hayatı - Hayreddin Karaman - İz Yayıncılık
Ticaret, günlük hayatın vazgeçilmez bir unsuru; insan hayatının devamını temin eden bir olgu... Peygamberimizin ifadesiyle “rızkın onda dokuzu” ticarette. Hayatımızın böylesine vazgeçilmez derecede temel taşlarından olan ticaret ile meşgul olurken, bu trafik içerisinde dikkat edilmesi gereken yüzlerce husus bulunmakta. Bu kitapta tanınmış İslam hukukçusu Prof. Dr. Hayreddin Karaman, ticaret yaparken dikkat edilmesi gereken hususları bir öz olarak ele alıyor ve merak edilen tüm hususları anlaşılır bir şekilde ortaya koyuyor.

Ege ve Akdeniz'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey - Akdoğan Özkan - İnkılap Kitabevi
224 sayfalık kitapta sevgililer için romantik kaçamaklardan adrenalinli maceralara; aileboyu gezi aktivitelerinden kültürel rotalara; foto-safari programlarından tekne keyfi güzergahlarına; huzur destinasyonlarından off-road parkurlarına; yerel şenlik ve lezzet duraklarından gizemli mekanlara; flora&fauna rotalarından sualtı&suüstü aktivitelerine; trekkingden inanç duraklarına toplam 101 maddelik, ilginç tatil aktiviteleri yer alıyor. Kitapta bu maddelerin nerede, nasıl, kimlerle ve ne şekilde yapılabileceğine dair ayrıntılı bilgiler -GPS koordinatlarına varıncaya kadar- veriliyor.

İmamı Azam Savunması - Yaşar Nuri Öztürk -İnkılap Kitabevi
Elinizdeki eser, yaşadığımız toprakların kutsal bildiği ama gereğince tanımadığı bir ölümsüz önderin savunması olduğu gibi, gerçek Ehlisünnet’in yani ‘İmamı Âzam Ehlisünneti’nin de savunmasıdır. Bu eser, sinema ve tiyatro dünyamızın öncülerini, hatta bütün sanatçılarımızı heyecan ve harekete sevk etmelidir.

İki ve Keçi - Mehmet Zaman Saçlıoğlu - İş Bankası Yayınları
Keçiden, sayılardan, yıldızlardan söz ederken insana odaklanan bu kitapta, zaman içinde değişen ve değişmeyen yanlarımız, tutkularımız, korkularımız, aşklarımız, yaptığımız kötülükler ve iyilikler bir keçinin öyküsünde, fantastik, yalın ve sıcak bir dille, kışkırtıcı imgelerle anlatılıyor.

Sakın Okumayın! Cıss - Ünzile Girişgin - Tahlil Yayınları
Cinsel Sağlık ve Güzellik konularında Uzman Jinekolog Dr. Ünzile Girişgin’in kaleminden; Cinsel Hayat, Eşler Arasında Mutluluk, Her Müslümanın bilmesi gereken cinsel konular, Kadınlara özel bilgiler ve Kadın Doğum Uzmanlığı, Kadın ve süs, Kadın ve özel kıyafetler ve daha pek çok konuda biraraya getirilmiş, 20 yıllık tecrübenin ürünü “SAKIN OKUMAYIN! CISS” tahlil yayınları arasından çıktı.

Flashforward - Robert J. Sawyer - Abis Yayınları
Amerikan ABC kanalında aynı adla yayınlanan ve dünya üzerinde milyonlarca tutkunu olan dizi filmin senaryosunun dayandığı metindir Flashforward.

Belleğin İzinde - Beyin, Zihin ve Geçmiş - Daniel L. Schancter - Yapı Kredi Yayınları
Bellek üzerine çalışan en saygın araştırmacılardan psikoloji profesörü Daniel L. Schachter, insan belleğini anlamayı araştıran güncel nörobilimsel yaklaşımları akademik ve klinik bakış açısıyla kapsamlı bir biçimde inceliyor. Bilimsel bulguların sağlam bir sentezinin yanı sıra konuyla ilgili sanat eserlerinin ilham verici bir derlemesini de sunan Schachter, insanın karmaşık bellek yaşantısını etkili bir biçimde tasvir ediyor. Ayrıca, aralarında yakın zamana dek bir ayrım yapılmayan farklı bellek türlerini inceleyerek ve vaka analizleriyle deneyler aracılığıyla belleğin gizemli işleyiş süreçlerini aydınlatarak bu alanla amatör ya da profesyonel olarak ilgilenen herkesin faydalanabileceği önemli bir rehber oluşturuyor.

Savaş Çağı Umut Çağı - Oya Baydar - Can Yayınları
Gençlik mi dünyayı değiştirir, yoksa dünya mı gençliği? Savaş Çağı Umut Çağı, yarım yüzyıl öncesinin gençliğini anlatan 47 yıl önce yazılmış bir roman; Oya Baydar’ın genç kaleminden hemen her kesimden gençliğin kendilerinden önceki kuşaklara, verili cinsiyet rollerine, ülke ve dünya siyasetine dikleniş ve bu diklenişte kendilerini, kimliklerini arayışlarının öyküsü.

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı - Fettane Hacc Seyyid Cevadi - Kaknüs Yayınları
90’lı yaşlarındaki Mahbube, henüz 20’li yaşlarındaki yeğenine, acı tatlı anılarıyla hayat hikâyesini anlatmaktadır. Tıpkı genç yeğeni gibi, varlıklı ve asil bir aileden gelen Mahbube, 15’indeyken marangoz çırağı Rahim’e âşık olur. O günlerde evlerine görücü gelen prens ailesinin oğlunun ve kendisini samimi bir aşkla seven kuzeninin evlenme tekliflerini reddeder.


Fitne - Yalçın Küçük - Mızrak Yayınevi
Yalçın Küçük, Gizli Tarih dizisinin üçüncü kitabı Fitne, İslamizasyon'un tarihsel, sınıfsal ve siyasal temellerini irdelemekle başlıyor. 1977'de İsrail'de Likud hükümetinin kurulmasını, 1978'de aydınlanma düşmanı II. Jean Paul'ün Papa seçilmesini, 1979'da İran'da gerçekleşen Humeyni devrimini ve 1980'de Türkiye'de İslam'ın altın çağını başlatan 12 Eylül Diktatoryası'nı dünyanın şeriata dönmesi olarak yorumlayan Küçük, dinselliğin geri dönüşünün bize özgü bir vaka olmadığını evrensel bir niteliğe sahip olduğunu kanıtlıyor.

Uzlaşı Kültürü (Gülen Hareketi -2) - Işık Yayınları
Dinamizmini İslâm’ın engin hoşgörü ve uzlaşı kültüründen alan Fethullah Gülen Hocaefendi ve Gülen Hareketi, en kanlı savaşların ve çatışmaların yaşandığı asrımızda yepyeni bir umudun kaynağı haline gelmiştir. Adanmışlık ruhuyla İslâm’ın barışçı yüzünü dünyaya sunmayı amaçlayan Hareket, son on yılda çeşitli seminer ve konferanslara konu olmuştur. Bu konferanslardan birisi de 14-15 Kasım 2008 tarihinde Rumi Forum tarafından Geogetown Üniversitesi, Washington D.C.’de düzenlenen “Küresel Sorunlar Çağında İslâm: Gülen Hareketi’nin Alternatif Perspektifleri”

Medeniyetler Diyaloğu - B. Jill Carroll - Mavi UfuklarYayınevi
Gülen hareketinin boyutları ve etkinliği, geçen 30 yıl boyunca katlanarak büyüdü. Şimdi Türkiye içinde ve dışında yüzlerce modern okul ve birkaç üniversiteyi, bir medya networkünü ve ticarî organizasyonları kapsıyor. Hareket, siyasal bir hareket olarak değil, sosyal ve manevî bir hareket olarak gelişti. Bir sosyal reformcu olan Gülen, bilgiyi manevî değerlerle birleştiren yeni bir eğitim tarzı getirdi. Bu yolla modernite ile kritik bir etkileşim içindeki İslâmî orta yolu bulabildi. Gülen, milletlerin gerçek hedefinin, ahlâkî eylem yoluyla bireyler “medeniyeti” ve toplumu yeniden canlandırmak olduğuna inanmaktadır.

Yaratılış - E. Mazhar Kurt - Mavi Ufuklar Yayınevi
Allah’ın yaratıcı emriyle meydana gelmek anlamında yaratılış tabiatın varoluşunun daimî ilkesidir. Yaratılış ilkesine göre tabiat her zaman Allah’ın yaratıcı emrinin etkisiyle gerçekleşir. Bu İslam’ın tevhîd ilkesinin bir ifadesidir aynı zamanda. Çünkü bir tek yaratıcı kabul etmeyi, varoluşu bütünüyle Allah’ın kuşatıcı iradesine bağlı görmeyi anlatır. Böylece yaratılış tabiat hakkında bağımsızlık fikrini reddeder. Tabiat sürecini özerk görmek anlamında tabiatçılığa muhalif düşer.

Mardin'de Kültürlerarasılık - Engin Sarı - İletişim Yayınları

Mardin, Türkiye’nin meşhur ve görülmek istenen tarihî şehirlerinden biri… Başka yerlerde birbirine hasım bilinen farklı kimliklerin bir arada yaşayabildiği, kardeşlik ve hoşgörünün örnek yurdu olarak gösterilen bir yer. Sadece turistik değil, siyasi bir ilgiye de mazhar olan bir “mozaik“...

Cogito: 63 Dünya Gözüyle Futbol - Yapı Kredi Yayınları
3 aylık düşünce dergisi cogito’nun Yaz 2010 sayısı Futbol üzerine... “Dünya Gözüyle Futbol” başlıklı dosya, “güzel oyun”un toplumsal yapıyla, yaşamla, siyasetle benzerliklerine ve bunların futbol sahasındaki izdüşümlerine eğilen; cinsiyetçilik, milliyetçilik, siyaset, sosyal adaletsizlik, ırkçılık, müzik ve futbol ilişkisini ele alan yazılardan oluşuyor.

Uçarım Dualarla Gökyüzüne - Bestami Yazgan - Nesil Yayınları
Yeryüzünde denizler, gökyüzünde yıldızlar, Seni anıyor Rabb’im. Çöldeki ince izler, gecelerle gündüzler, Seni anıyor Rabb’im.
Güneş doğduğu zaman, yağmur yağdığı zaman, Seni anıyor Rabbim Çiçekteki nakışlar, sevgi dolu bakışlar, Seni anıyor Rabb’im.

Çarpışma Partisi - Chuck Palahniuk - Ayrıntı Yayınları
Chuck Palahniuk'un, her zaman olduğu gibi, bir öncekinden daha çılgın bu romanı bir anlamda sözel kişisel tarih. Amerika'nın başına bela kesilip, yürüyen ve konuşan bir kitle imha silahına dönü-şen iğrenç mi iğrenç bir tipin, Yedi Bela Öğğk Ca-sey'nin, hayatına giren ya da girmeyip şöyle bir kenarından geçen bir sürü insanın sözlü anlatımıyla, kimsenin hayal bile edemeyeceği eylemlerine tanık oluyoruz.

Tatil Kitabı ( Din Kültürü ) - Ahmet Çağlayan - Kayıhan Yayınları
Günümüzde çocukların eğitimi ile ilgili pek çok eser yazılmış bulunmaktadır. Yazılan bu eserlerde dini bilgilere de yer verilmiştir. Din bilgisi evlerde, okullarda, Kur’an kurslarında daha anlaşılır, daha düzeyli, daha yaşanılır, daha sevilir bir hale getirilmelidir.

Ateş Çemberinde Azerbaycan - Okan Yeşilot - Yeditepe Yayınevi
Azerbaycan Türkleri, İran ve Rusya’nın hâkimiyet mücadelesi sonucunda imzalanan Türkmençay Antlaşması neticesinde ikiye bölünmüştür. 1828 yılında imzalanan Türkmençay Antlaşması’yla, İran sınırları içerinde kalan, bugünkü nüfusu yaklaşık 30 milyon Türk, halen Fars egemenliği altında bulunmakta ve birçok hakkından mahrum olarak yaşamaya çalışmaktadır.

İstanbul'un İşgali - Mümin Yıldıztaş - Yeditepe Yayınevi
Mondros Mütarekesi ile birlikte olağanüstü bir durumun içine sürüklenen Osmanlı Devleti, varlığını en çok hissettirebildiği payitahtında bile içinden çıkamayacağı problemlerle baş başa kalmıştır. Kültürel yozlaşma, ekonomik sorunlar, siyasi yapı, beslenme ve sağlık sorunları, tıka-basa dolu hapishaneler, çeteler, örgütler, ekalliyet, yerli halk, muhacirler, mülteciler, işgalciler, yangınlar, yangınzedeler, eğitim ve sağlık sorunları, bu döneme damgasını vuran karamsar konu başlıklarından sadece bazılarıdır.

Grand Turc Kanuni - Aydan Gündüz - Dharma Yayınları
“Kanuni Grand Turc” yazar Aydan Gündüz'ün beş ciltlik ROMA SULTANLARI roman dizisinin ilk kitabı. Roman, savaş meydanlarında zaferden zafere koşarken Kanuni'nin kendi sığınağında tek bir kadın kişi önünde hep mağlup olmasının yanı sıra casus hekim Yasef, Gülbahar ve Recep arasında geçen üçlü aşk hikâyesinin de sürükleyici hikâyesini sergiliyor.

Sultan - Aydan Gündüz - Dharma Yayınları
O, Sultan Abdülhamid Han’dı. Cisimden isime dönüşmüş bir imparatorluğun son Sultan’ı, son sahibi. Saltanat ve ihtişamdan geriye kalanlar avunup aldanmak için bahane. Doğrusu ya tahta çıkıp padişah olacağını düşünmemişti. İçinde biriktirip sakladığı asırlık korkularıyla sessiz kimi zaman suskun ömrünü, Abdülmecit’in ikinci oğlu Abdülhamid olarak tamamlayacaktı. Onun tahmini buydu. Fakat olmadı. İçin için gürültüyle yanıp duran koskoca bir evde şimdi tek başınaydı. Kucağında alevden bir top halinde atalarının zapt edip hükmettiği topraklardan geriye kalanlar.

Saklı Duygular - Sara Sheridan - Maya Kitap
Yaşadığı kaçamakla 1840'ların Londra'sında bir skandal yaratan Mary, kız kardeşi Jane ve eşi Robert tarafından ülkeyi terk etmeye zorlanır. Yalnızca Çin'de bulunan nadir ve değerli çay yapraklarını ele geçirmek üzere kendisi de tanımadığı diyarlara yelken açacak olan Robert, Mary'ye yolculuğunda eşlik edecektir. Ancak, işler beklendiği gibi gitmez ve Mary kendini Robert'la birlikte gizli bir görevde bulur. Geride bıraktığı yaşamını ve bebeğini aklından çıkarmasa da ülkesinden binlerce kilometre uzakta, tehlikenin tam ortasında, daha önce hiç tatmadığı bir özgürlük bulacaktır.

Kadının Yedi Çağı - Rosemary Leonard - Doğan Kitap
Kadınlar yaşam boyu başa çıkılması zor ve kafa karıştırıcı pek çok sağlık sorunuyla karşılaşırlar. Her dönem sorunun adı farklıdır. Ergenlik çağında âdet sorunları, orta yaşların sonunda menopoz... Ya da diğerleri. Ama sorunla baş etmenin en iyi yolu hep aynıdır: onu tanımak.

Sır - Julie Garwood - Epsilon Yayınevi
New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood Epsilon okurlarının çok sevdiği Gelin, Düğün, Sen de Yanarsın ve Gölgede Danstan sonra nefes kesici bir aşk hikâyesiyle sizleri bir kez daha büyüleyecek.

Switch - Chip Heath, Dan Heath - Optimist Yayın Dağıtım
• İnsanların yeni alışkanlıklar benimsemesini sağlayabilir misiniz? • Bir şeyleri değiştirmek istiyor musunuz? • Peki beyniniz sizinle aynı fikirde mi?

Mavi Cennet - C. J. Box - Bilge Kültür Sanat
Her şey on iki yaşındaki Annie ile küçük kardeşi William’ın balık tutmak için tek başlarına Kuzey Idaho ormanlarına gitmesiyle başlar. İki çocuk burada bir cinayete tanık olur. Onlar katilleri katiller de onları görmüştür. Derken iki küçük çocuk ve katiller arasında amansız bir kovalamaca başlar. Çok geçmeden çocukların kaybolduğu haberi bütün kasabaya yayılır. Ne var ki çocukları arayan ekibin başındakiler, çocukların şahit olduğu cinayeti işleyenlerle aynı kişilerdir; dört emekli polis.

II.Fethin Şifresi - Yufesta ile Şibenza - Furkan Semih - Yolculuk Yayınevi

Geçmişe ve geleceğe Ayasofya'nın minarelerinden bakmaya hazır mısınız? Kabullenilmesi en güç olanı, yani gerçeği, kabullenebilecek misiniz? Gerçeğin peşinde olan Yufesta ile Şibenza, Kostantinopolis'ten çok uzaklarda yaşamaktadır.

Gürcüler - Özge Denizci - Chivi Yazıları
Düğünlerinden, cenaze törenlerine, dillerinden, tarihlerine her bir kültürel öğenin müzikle yoğrulduğu, insan sesinin birlikte iş yapmaktan, birlikte ağlamaya kadar harmanlandığı Gürcistan'a 2004–2009 yılları arasında gerçekleştirilen saha çalışması başta olmak üzere, yazılı, görsel ve işitsel kayıtlarla da harmanlanmış bir çalışmadır “Gürcüler” kitabı.

Yaşamaya Bak - Nadine Gordimer - Can Yayınları
Irk ayrımının en sert muhaliflerinden Nadine Gordimer, genellikle Güney Afrika’da yaşanan ayrımcılıktan yola çıkarak sıradan insanların ahlaki ikilemlerini, pişmanlıklarını ve seçimlerini, sarsıcı bir anlatımla irdeler. “Felaketler çok özeldir, tıpkı aşk gibi.”

Çimen Türküsü - Truman Capote - Sel Yayıncılık
Çimen Türküsü, bir tutunamayanlar romanı… On bir yaşındaki Collin Fenwick annesinin ölümü üzerine babasının iki yaşlı kuzininin yanına gönderilir. İki kardeş, Verena ile Dolly büyük çiftlik evlerinde hizmetçileri Catherine ile birlikte yaşarlar. Bu eve adım attığı ilk günden itibaren Collin’in hayatında yeni ve unutulmaz bir dönem başlar. Truman Capote’nin o benzersiz şiirsel ve hüzünlü anlatımında bu kez Amerika’nın küçük bir Güney kasabasında yaşayan birbirinden ilginç kahramanlar, hayatın anlamını doğanın seslerinde ararlar.

Louis Bonaparte'in On Sekiz Brumaire'i - Karl Marx - İletişim Yayınları
Bir buçuk yüzyıldan fazla zaman önce yayımlanmış bu eserde Marx, 19. yüzyıl ortası Fransası’ndaki sınıf mücadelelerini ve bu politik mücadelelerin bir hükümet darbesiyle sonuçlanışını tahlil eder. Bir toplumu vesayet altına alırken, vasat bir adamın “imparator” pelerini kuşanmasını sağlayan bir darbedir bu.

Çingene Kızı - Miguel De Cervantes - Özgür Yayınları
Çingeneler İspanya’ya Fransa üzerinden geldiler, dönem ise XV. yüz yıldır. Yukarıdaki kayıt ta bunu gösteriyor. 4 Mart 1499 tarihli Katolik Krallığının bir belgesinde ise “Mısırdan gelenler,” olarak geçmektedirler. Ancak devamı ilginç; “nereye gidecekleri de belirsiz” denir. Çingeneler hakkındaki Kraliyet kayıtlarındaki seyir aynen İspanyol folkloru ve sanatında da görülür.

Ertuğrul Faciası - Erol Mütercimler - Alfa Yayınları
Japonya "uzaktaki yakın dost" diye tanımlanır. Gerçekten de böyledir. Bu yakın ilişki 1890 yılında kurulur; Japonya karasularında batan Ertuğrul gemisinden kurtulan 69 Osmanlı bahriyelisine yöre köylülerinin kucak açısıyla başlar tüm öykü. O günden bugüne hiçbir düşmanlık yaşanmaz iki ülke arasında. 2010 "Türkiye'de Japonya Yılı" ilan edildi; hatırlanacağı gibi 2003 "Japonya'da Türkiye Yılı"ydı. Böylece Türk ve Japon halkının birbirlerini daha iyi tanıyacaklarına inanıldı.

(Haber 7)

Etiketler :