En çok tutuklu hangi ülkede var?

En çok tutuklu hangi ülkede var?

İnsan Hakları Gözlem Örgütü ceza sistemi, göçmenlik ve terörle mücadele politikalarının Amerika’nın insan hakları sicilini lekelediğini yazdı.

Yıllık raporunu yayınlayan İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Başkan Barack Obama’nın Guantanamo askeri üssündeki hapishaneyi kapama sözü verdiğini hatırlattı; buna rağmen terör zanlılarının haklarında herhangi bir suçlama yapılmadan süresizce hapsedildiğini vurguladı.

Örgüt, terör zanlılarını yargılayacak olan askeri komisyonların sivil mahkemelerde olduğu gibi temel adli güvenceleri sağlamadığını yazdı.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, raporunda göçmenlik reform paketini onaylamayan Amerikan Kongresi’ni de eleştirdi. Örgüt, Amerika’da statüsü netleşmeyen 12 milyon göçmen bulunduğunu hatırlattı.

 

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Amerika’da cezaevlerinde “cinsel şiddet” olaylarının “yaygın” olduğu vurgulandı. Örgüt, kadınların cezaevlerinde bazı ilerlemeler kaydedildiğini de bildirdi. İnsan Hakları Gözlem Örgütü istatistiklerine göre dünyada en çok tutuklunun bulunduğu ülke Amerika.  Örgüte göre Amerika’da aftan yararlanma hakkı bulunmayan 2500 çocuk ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış durumda. Dünyada hiçbir ülke 18 yaşından küçükleri tahliye ihtimali olmadan ömür boyu hapse mahkum etmiyor.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü raporunun Amerika bölümünde kadınların erkeklerden daha az kazandığı, hükümet ve devlet nezdinde orantılı bir şekilde temsil edilmediği ve ücretli hamilelik izni garanti etmediğine dikkat çekiliyor.

VOA News

 

Etiketler :