En gelişmiş ilk 5 ülke içinde olacağız

En gelişmiş ilk 5 ülke içinde olacağız

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ekonomimizi dünyada 26. sıradan 16. sıraya düşürdük. 2023'te dünyanın en gelişmiş 10. ülkesi olacağız, ben ilk 5'e de gireceğimize inanıyorum'' dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları'nın Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlediği ''Siyaset Akademisi'' adlı programda yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Türkiye'de, kendi dönemlerinde hiçbir bankanın batmadığını, 2002'de ise 21 bankanın battığını, bunun da kabiliyetsiz yöneticilerden dolayı olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Yaşanan son ekonomik krizde ABD'de 158 banka batarken, biz de tek bir banka bile batmadı. Dünyada bankalara kaynak aktarmayan tek ülkeyiz. Ekonomimizi dünyada 26. sıradan 16. sıraya düşürdük. 2023'te dünyanın en gelişmiş 10. ülkesi olacağız, ben ilk 5'e de gireceğimize inanıyorum. İhracatta büyük hamleler yaptık, dış ilişkilerde kilit durumundayız. 5. Su Dünya Forumu'nu 33 bin kişinin katılımıyla İstanbul'da yaptık, komşularımızla ilişkilerimizi geliştirdik. Biz çocukken bütün komşularımız 'düşman' olarak tanıtılırdı. Ama şimdi komşularımızla çok iyi ilişkiler içerisindeyiz, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Libya ile vizeleri kaldırdık.''

Bakan Eroğlu, son 50 yılın en büyük milli ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını belirterek, ''2012'ye kadar 2 milyon 200 bin hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon çalışması yapılacak. Türkiye'nin en büyük barajını açtık, gazetelerde bir haber bile yapılmadı, kulüp açılsa çarşaf çarşaf yazarlardı. Devlet Su İşleri 7 yılda 767 tesis açtı. Geçmişte sular boşa akıyordu, enerjiyi dışarıdan alıyorduk. Şimdi özel sektörden 1605 adet yani 24 bin 735 megavatlık hidro elektrik santrali için müracaat aldık. Bunlardan bin 567'sine izin verdik, 70 milyar kilovat saat elektrik üretmiş olacağız. Devletin kasasına 10 milyar dolar girecek, ayrıca katkı payı da gelecek'' diye konuştu.

-BAKANLIKLARIN ÇALIŞMALARI-

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 2002'de 7.5 milyar lira iken bu yıl 28.24 milyar liraya çıktığına işaret eden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Ülke genelinde üniversitesiz kent bırakmadık. Sağlıkta da büyük reformlar yaptık, artık hastanelerimizde hastalar rehin alınmıyor. Görev süremiz içerisinde 119 adet adalet sarayı inşa edildi, 84'ü de devam ediyor. Ülkemizde 80 yılda 6 bin 101 kilometre bölünmüş yol yapılırken, biz 2003-2009'da 11 bin 225 kilometre olarak gerçekleştirdik. Bolu Dağı tünellerini yıllardır açamadılar, hatta geçmiş hükümet burayı 'patates deposu' olarak kullanmayı bile düşündü. Ama biz bu tünelleri açtık. Başbakanımız, yapılan tüp geçit ile denizin altından Asya'dan Avrupa'ya geçen ilk başbakandır. 7 yılda 401 bin konut inşa ettik. Bu ne demek? Yani 20 adet şehir kurmuşuz. Ülkemiz bir enerji koridoru oldu, bu yapılanların her biri destandır.

Şimdi, birlik ve beraberlik projemizi muhalefet partileri parçalamaya çalışıyor. Milli birlik ve beraberlik projemizi anlatan bir kitap bastırdık. Kitabın adı da 'Soruları ve Cevapları ile Demokratik Açılım Süreci'. Ülkemizde 70 milyon kişi kardeştir, dilimiz de bayrağımız da birdir. Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmez.''

-''KENDİMİZE HEDEF KOYMALIYIZ''-

Güçlü olmak zorunda olunduğunu, bunun için de gençlere büyük iş düştüğünü vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Durmadan çalışmalı, kendimize hedef koymalıyız, çünkü hedefsiz hiçbir şey yapamayız. Büyük düşünen insanların mutlaka hedefleri vardır. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızın da olması gerekiyor. AK Parti olarak biz bunu yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in de bir hedefi vardı. Önce surları kafasında yıktı, sonra da yapılamaz denilen imkansızı başardı. Kendimizi daima geliştirmeli, tarihten ders almalıyız. Atalarımızın hataları ve başarılarını bilmeli, bunlardan tecrübe edinmeliyiz.

Halk efendi biz hizmetkarız. Bizim dönemimizden önce bu sadece laftı. Ama biz bunu icraata döktük. Hizmeti vatandaşın ayağına getiriyoruz, bizde mesai mefhumu yok. Bürokraside vatandaşın zamanını çalan birçok uygulamayı kaldırdık, insanımızın zamanını heba edemeyiz.''

Bu arada, konuşmasının ardından salondan çıkan Bakan Eroğlu'nun yanına gelen Fikriye Demirtaş adlı kadın, kanser hastası damadı için maddi yardım talebinde bulundu. Bakan Eroğlu da yardım edeceğini belirterek, AK Parti Karabük milletvekillerinden konu ile ilgilenmelerini istedi.

AA

Etiketler :