En iyi futbolcu hangisi?

En iyi futbolcu hangisi?

FIFA`nın "Dünya`da Yılın Futbolcusu" ödülünü açıklamasına kısa bir süre kaldı. 23 kişilik kısa liste yıldızlarla dolu...

Geçen sezon FIFA "Dünya`da Yılın Futbolcusu" ödülünü alan ve bu sezon Real Madrid`e rekor bir ücretle transfer olan Cristiano Ronaldo unvanını koruyabilecek mi?
Yoksa kamuoyunda "favori" olarak gösterilen Messi mi Dünya`da Yılın Futbolcusu seçilecek?

FIFA tarafından açıklanan 23 kişilik listede İspanya La Liga`dan 6 yıldız yer alıyor; kaleci Iker Casillas, defans oyuncusu Carles Puyol, orta sahadan Andres Iniesta ve Xavi ve forvette Fernando Torres ile David Villa. İngiltere Premier Lig`den de Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney ve John Terry 23 kişilik kısa listede adı açıklanan yıldızlar.

-23 KİŞİLİK ADAY LİSTESİ-

Michael Ballack (Almanya), Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Diego (Brezilya), Didier Drogba (Fildişi), Michael Essien (Gana), Samuel Eto`o (Kamerun), Steven Gerrard (İngiltere), Thierry Henry (Fransa), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), Andres Iniesta (İspanya), Kaka (Brezilya), Frank Lampard (İngiltere), Luis Fabiano (Brezilya), Lionel Messi (Arjantin), Carles Puyol (İspanya), Franck Ribery (Fransa), Wayne Rooney (İngiltere), John Terry (İngiltere), Fernando Torres (İspanya), David Villa (İspanya), Xavi (İspanya).

haber türk

Etiketler :