EN İYİSİ PORSCHE CAYMAN

EN İYİSİ PORSCHE CAYMAN

Amerikan ve İngiliz otomobil dergilerinin gerçekleştirdiği test sonuçlarına göre Porsche Cayman en büyük ödüllerin sahibi oldu; Sonuçlara göre Cayman, En İyi Sürücü Otomobili ve En İyi Spor Otomobil seçildi.

Porsche’nin ortadan motorlu coupesi, özellikle sürüş dinamikleri, hassasiyeti, geri bildirimi ve tepkisiyle test uzmanlarını etkileyen Porsche Cayman, Amerika ve Avrupa’nın en ünlü otomobil dergileri arasında yer alan iki farklı otomobil dergisi tarafından da aynı başarıya layık görüldü.


Amerikan otomobil dergisi Motor Trend, Porsche Cayman S’i 2009’un “En İyi Sürücü Otomobili” seçerken, İngiliz otomobil dergisi Auto Express de 2009 Yeni Otomobil Ödülleri kapsamında Cayman’ı En İyi Spor Otomobil seçti.


PDK (Porsche Çift Kavramalı Vites Kutusu) ile donatılan Cayman S hem normal yollarda hem de pistte Motor Trend tarafından gerçekleştirilen testlerde bütün güçlü yönlerini kanıtlayarak diğer dokuz safkan spor otomobile karşı zirveye tırmandı. Cayman S, Kaliforniya’daki Laguna Seca Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen testler neticesinde özellikle son derece keskin direksiyon özellikleriyle rakiplerini geride bırakmayı başardı.


İngiliz otomobil dergisi Auto Express’in test sürüşlerinde ise Cayman yine üstün bir başarı göstererek, çekiş, denge ve çevikliğin karışımı, prestijli bir unvan olan “En İyi Spor Otomobil” ünvanını aldı.


Şubat ayından itibaren showroomlarda yerini alan Cayman’ın ikinci nesli, yeni geliştirilen altı silindirli boxer motoruyla hem yakıt ekonomisini hem de performans bakımından en iyi dereceleri garanti ediyor. PDK ve opsiyonel ‘Spor Krono Paket’te yer alan ‘Kalkış Kontrolü’yle donatılan Cayman S, 100 km/s’e 4,9 saniyede ulaşırken, EU5 standardına uygun olarak 100 kilometrede ortalama 9.4 litre gibi bir değere ulaşıyor.

Etiketler :