En kalabalık Müslüman ülkesinde şok!

En kalabalık Müslüman ülkesinde şok!

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya'daki Müslümanların yıllardır yanlış yöne doğru namaz kıldığı ortaya çıktı. Şimdi ülkede bu tartışılıyor: O kadar camimiz yıkılacak mı?

Reuters'ın haberine göre, Endonezya'nın Ulema Konseyi yaptığı açıklamada, Müslümanların namaz kılarken Mekke yerine Afrika'ya doğru yöneldiğini söyledi.

Endonezyalı Müslüman halk dün Endonezya Ulema Konseyi tarafından yayımlanan bir bildiri sayesinde yıllardır yanlış tarafa doğru namaz kıldıklarını öğrendi.

Konsey Başkanı Halil Rıdvan, "Camilerin Mekke yerine Somali veya Kenya'ya doğru baktığını fark ettik. O yüzden şimdi halktan yönlerini bir parça kuzeybatıya çevirmelerini istedik" dedi.

Camilerde, namazı kıldıran imamın baktığı yönünde değişmesi gerektiğini vurgulayan Endonezyalı yetkililer, şu an için camilerin yıktırılmasına gerek olmadığını söylüyor. Ulema Konseyi Başkanı Rıdvan: "Ne olursa olsun Müslüman halkımızın duaları Allah'a ulaşmıştır. Bu onların dualarının ve namazlarının boşa gittiği anlamına gelmiyor." şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler :