En küçük ve ucuz 10 otomobil

En küçük ve ucuz 10 otomobil

Park kolaylığı sağladığı için de tercih edilen küçük otomobillerde fiyat yarışı hızlı.

 

Bu açıdan pazarın bugün için en uygun otomobili 16 bin 200 liralık fiyatıyla Rumen Dacia Logan oldu. Çinli ve Hintli markalar ise daha sonra geliyor...

Düşük vergi, tasarruflu yakıt tüketimi, şehir içi kullanım kolaylığı gibi nedenlerle tercih edilen küçük sınıf (A ve B segmenti modeller) otomobillerdeki fiyat yarışı devam ediyor. Hem satın alırken hem kullanırken ekonomik olan küçük sınıf araçlar, aracını şehir içinde kullanan 4 kişilik bir ailenin arayabileceği her şeyi sunuyor. Fiyatları 17 bin liranın biraz üzerinden başlayan bu araçlar, aynı zamanda küçük motor hacimleri ile akaryakıt istasyonlarında da tüketicinin yüzünü güldürüyor. Her ne kadar 20 bin liranın altında dizel motorla bir seçenek sunulmasa da LPG seçeneği sunan markalar bulunuyor.

6 MODELE DİKKAT

Türkiye'de 20 bin liranın altında bir fiyatla satılan 6 model bulunuyor. Bu sınırı 22 bin liraya çıkardığımızda ise otomobil sayısı 10'a çıkıyor. Türkiye pazarında satılan en uygun fiyatlı otomobil 16 bin 950 lirayla Dacia Logan. Çinli markalardan bile daha ucuza satılan Logan'ın fiyatı, ileri teslim kampanyası tercih edilince 16 bin 200 liraya kadar geriliyor. Çinli Chery ve Geely ile Hintli Tata'nın bazı modellerinin fiyatları 18-19 bin lira seviyesinden satılırken, Fiat Palio Sole de 20 bin liranın altındaki fiyatıyla öne çıkıyor.

VERGİLERİ MAKUL

Düşük yakıt tüketimi ve makul vergi oranları nedeniyle tercih edilen küçük otomobillerde dahi, bu rekabetçi fiyatlara karşılık, konfor ve güvenlik donanımlarından vazgeçemeyen kullanıcılar, 40 bin lirayı aşan fiyatları gözden çıkarmak zorunda. Küçük sınıftaki otomobillerin donanımlı versiyonları, konfor ve güvenlik unsurları açısından C segmentine yaklaşırken, bu araçların baz modelleri ile donanımlı versiyonları arasındaki fiyat farkının, bazı markalarda 15 bin liraya kadar çıkması kafaları karıştırıyor.


 

Etiketler :