'En önemli sermayeniz güvenirliliğiniz'

'En önemli sermayeniz güvenirliliğiniz'

"İsminiz sizin en önemli markanız. Bu nedenle, güvenirliliğinizi kaybetmeyin ve en önemli mirasınız olan isminize leke sürdürmeyin."

 

Özel Burç Anadolu İletişim Meslek, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin 2010-2011 eğitim- öğretim yılının açılışında genç iletişimcilere ilk dersi yapan ve öğrencilere gazeteci olmak için sahip olunması gereken özellikleri sıralayan Karaalioğlu; "Sadece Türkiye'yi değil, dünyayı takip etmeniz yani dünya vatandaşı olmanız gerekiyor.Başka fikirlere saygı duyun.Bu meslek, cesaretli olmanızı, araştırma yapmanızı gerektirir.Dünya hızla değişiyor, bu değişimi takip edin ve arşiv oluşturun." dedi.

Konuşmasına,"Siz ülkemizin demokratikleşme sürecinin son şahidisiniz" diye devam eden Karaailioğlu, şunları söyledi: "Çevremizde olup bitenlerden haberdar olmalıyız, gazeteciler dünyada olan olaylar konusunda kabaca bilgi sahibi olmalı. Bunları başaramayanların gazetecilik alanında şansları çok az"

Başarılı yayın yönetmeni, güvenilirliğini yitiren gazetecilerin her şeylerini kaybettiklerini kendi gazetecilik yaşamından örnekler vererek anlattı. Karaalioğlu, sözlerini "Gelecekte karşınıza çok büyük fırsatlar çıkacak bu nedenle ortamın gerektirdiği gibi değil, kendiniz gibi davranın asla güvenilirliliğinizi bitirmeyin ki insanlar sizin söylediklerinize değer versin" diyerek tamamladı.


 

Etiketler :