En parlak yıldız Guti: 2-3

En parlak yıldız Guti: 2-3

Beşiktaş Türkiye Kupası 3. hafta maçında deplasmanda, Manisaspor'u 3-2 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. hafta maçında Manisaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadele Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren maçta Beşiktaş'ın golleri 34. dakikada Sivok, 37. dakikadaNobre ve 83. dakikada penaltıdan Guti'den gelirken, Manisaspor'un golleri 18. dakikada Simpson ve 77. dakikada Ömer Aysan'dan geldi. Konuk ekibin 40. dakikadaNobre ile bir şutu da üst direkten döndü.

Maça damga vuran isim iki asist ve bir golle İspanyol yıldız Guti oldu. Manisaspor'da ise Yiğit İncedemir'in ilk yarıdaki sakatlığı Hikmet Karaman'ın oyun planını bozdu.

Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 6'ya yüksltirken, gruptaki ikinci maçını da kaybeden Manisaspor yine puanla tanışamadı.

AÇILIŞ GOLÜ SIMPSON'DAN...
Manisa'da oynanan karşılaşmanın açılış golü ev sahibi takımın Kanadalı oyuncusu Joshua Simpson'dan geldi. 18. dakikada gelişen atakta Yiğit İncedemir'in savunmanın arkasına attığı şık pasa Simpson hareketlendi, ceza sahasının içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Simpson'ın vuruşu kaleci Cenk'ten döndü. Dönen top yine Kanadalı oyuncunun önünde kaldı ve Simpson topu boş kaleye yerden bir vuruşla gönderdi. 1-0.

 

SIVOK GOLLE DÖNDÜ...
Sakatlığı nedeniyle takımından uzun süre ayrı kalan Tomas Sivok'undönüşü golle oldu. 34. dakikadaBeşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına Guti geçti. İspanyol oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortada kaleci İlker hatalı bir çıkış yaptı, Sivok rahat bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-1.

GUTI YİNE BAŞROLDE...
Beşiktaş'ın galibiyetinde başrolü oynayan isim Guti oldu. İlk golde de payı olan Guti, takımının ikinci golünde de Nobre'ye çok şık bir pas verdi. Brezilyalı oyuncu da kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-2.

ÖMER AYSAN'DAN MÜTHİŞ BİR GOL...
Manisaspor'un başarılı sağ kanat oyuncularındanÖmer Aysan, mükemmel bir gole imza attı. Beşiktaş ceza sahasına yakın bir noktada topla buluşan Ömer, dört rakibini geçtikten sonra ceza sahası içine süratle girdi, kayarak yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-2.

SON NOKTA GUTI'DEN...
Dakikalar 82'yi gösterdiğinde Beşiktaş Hilbert'in düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına Guti geçti, soğukkanlı bir vuruşla kaleci İlker ve topu ayrı ayrı köşelere gönderdi. 2-3.

 

HEYECAN HİÇ DÜŞMEDİ...
Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Manisaspor oldu. İlk dakikalarda çok iyi bindirmeler yapan Simpson, çalışkan futbolunun karşılığını attığı golle aldı. Ev sahibi takım golü bulduktan sonra ise Beşiktaş baskı kurmaya başladı. Duran toptan gelen golün ardından siyah-beyazlılar ikinci golünü de fala beklemedi. İkinci yarıda farkı açmak için pozisyonlar yakalasa da bunları değerlendiremedi. Ömer Aysan'ın müthiş golü skora dengeyi getirdi. Beşiktaş maçın bitimine 7 dakika kala yakaladığı penaltıyı Guti ile değerlendirdi ve zorlu deplasmandan çok önemli 3 puanı çıkardı. 90 dakikası tempolu ve seyir zevki yüksek geçen mücadeleden futbolseverler mutlu ayrıldı. Tam 5 golün atıldığı maçta yıldız oyuncular yaptıkları hareketlerle oyunu renklendirdi.

SIMAO VE ALMEIDA SAHADA...
2011 yılının ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş'ta, yabancı kontenjanının boşaltılmasının ardından bugün lisansları çıkarılan Simao ve Almeida, siyah beyazlı ekiple ilk resmi maçlarına çıktılar. Beşiktaş'ta ligin ilk devresinde sakatlığı nedeniyle sözleşmesi dondurulan Sivok da ilk 11'de kendisine yer buldu. Simao maçın 90 dakikasında sahada olurken, Almeida 83. dakikada yerini Bobo'ya bıraktı.

Simao çalışkan futboluyla takımına fayda sağlarken, Almeida hücumda beklediği topları bir türlü alamadı ve etkisiz kaldı.

Ernst ve Bobo'nun yedek soyunduğu Beşiktaş'ta takım kaptanı olarak İbrahim Toraman görev yaptı. Beşiktaş'ta ilk 18'e giremeyen oyuncular, alınan özel izinle karşılaşmayı basın tribününde takip ettiler.

MAKUKULA İKİNCİ YARIDA...
Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Makukula'yı yedek bırakırken, yerine forvette Kahe'ye görev verdi. Karaman, Ege temsilcisinin son lig maçında ilk 11'de oynattığı İlker, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Kahe, Eren ve Bekir'e bu maçta da forma şansı verdi. Makukula maçın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
Karşılaşmanın 9. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Aurelio'nun ortasına iyi yükselen Almeida'nın kafa vuruşunda top kaleci İlker'de kaldı.
18. dakikadaManisaspor'un golü geldi. Yiğit İncedemir'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Simpson'un şutunda meşin yuvarlağı kaleci Cenk çeldi. Sağ çapraz pozisyonda topla bir kez daha buluşan Simpson, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.
34. dakikada Beşiktaş'ın berberlik golü geldi. Sağ kanatta Quaresma'nın düşürülüşüyle kazanılan serbest vuruşu kullananGuti'nin ceza alanına gönderdiği ortada topa iyi yükselen Sivok'unkafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.
37. dakikada Beşiktaş 2-1 öne geçti. Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Almeida'nın kafa vuruşununda Manisasporlu savunma oyuncularınınuzaklaştırmaya çalıştırdığı top Guti'de kaldı. Guti'nin pasında topla buluşan Nobre, yere çarptırarak yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1.

40. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Simao'nun pasında topla buluşan Nobre'nin yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci İlker'i de geçen top direkten döndü. Hüseyin, kafayla meşin yuvarlağı kaleci İlker'e verdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
56. dakikada Almeida ile verkaç yapan Quaresma topla birlikte sağ kanattan ceza alanına girdi. Quaresma'nın kaleye gönderdiği meşin yuvarlak kaleci İlker'i geçmesine rağmen Manisasporlu savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.
60. dakikada İsaac'in sol kanattan verdiği pasta ceza alanı önünde topla buluşan Kahe'nin etkisiz vuruşu kaleci Cenk'te kaldı.
61. dakikada Guti'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortada penaltı noktası üzerindeSimao'nun vuruşunda top savunma oyuncularına çarpıp, Aurelio'nun önünde düştü. Aurelio'nun etkisiz vuruşunu kaleci İlker uzaklaştırdı.
72. dakikada sol çapraz pozisyonda Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşu kullananAlmeida'nın doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci İlker kontrol etti.
73. dakikada İbrahim Toraman'ın kaptırdığı topu kazanan Kahe, meşin yuvarlağı Makukula'ya aktardı. Ancak ceza alanı içinde İbrahim Toraman yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırdı.
74. dakikada Mehmet Güven'in sol çapraz pozisyonda attığı sert şutu kaleci Cenk uzaklaştırdı.
77. dakikadaManisaspor'un beraberlik golü geldi. Sağ kanattan güzel hareketlerle ceza alanına giren Ömer Aysan'ın sert vuruşunda top kaleci Cenk'in sağından ağlarla buluştu: 2-2.
Bu golün ardından müsabaka, kaleci İlker'e Beşiktaş tribünlerinden atılan cisimler nedeniyle kısa süre durdu.
83. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Hilbert'in ceza alanında düşürülüşüyle kazanılan penaltı vuruşunu kullananGuti, takımının 3. golünü kaydetti: 3-2.

Maç, Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Özgür Yankaya, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken 
Manisaspor: İlker, Ömer Aysan, Hüseyin, Burak Özsaraç, Eren, Yiğit Gökoğlan, Mehmet Güven, Yiğit İncedemir  (Dk. 38 Ferhat), Bekir  (Dk. 58 İsaac), Simpson  (Dk. 66 Makukula), Kahe
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman  (Dk. 90+1 Ersan), İsmail, Quaresma, Aurelio, Guti  (Dk. 88 Ernst), Simao, Nobre, Almeida  (Dk. 83 Bobo)
Goller: Dk. 18 Simpson, Dk. 77 Ömer Aysan (Manisaspor), Dk. 34 Sivok, Dk. 37 Nobre, Dk. 83 Guti (penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 61 Simpson, Dk. 64 Ferhat, Dk. 84 Burak Özsaraç (Manisaspor), Dk. 45 Sivok, Dk. 52 İsmail, Dk. 76 Quaresma, Dk. 81 İbrahim Toraman (Beşiktaş) 

Etiketler :