En ucuz umre bedeli: 750 euro

En ucuz umre bedeli: 750 euro

İSTANBUL- Hac ve umre organizasyonları yapan firmalar 2011 yılından umutlu.

Umreye ilginin arttığına, artmaya da devam edeceğine kanaat getiren firmalar, kutlu yolculuk için başvuranların sayısının 350 bini aşacağına inanıyor. Umreye gitmek için en az 750 euro biriktirmek gerekiyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'nin tertip ettiği Hac ve Umre Fuarı, şirketlerden büyük ilgi gördü. Bunda fuarın geçen sene elde ettiği başarının payı büyük. Şirketler, bu seneden de umutlu. Fuarı ziyaret edenler ise kutsal topraklara gitmenin en ucuz yollarını araştırıyor. Ancak bunun için en az 750 euro gerekli. Hatta fiyatların yüzde 5 zamlanması da muhtemel. İkram Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kaymaz ile Bereket Turizm Müdürü Yavuz İzgi, Mekke'deki inşa çalışmaları dolayısıyla otel ücretlerini arttığını, bu durumun kendilerini de fiyat ayarlaması yapmaya zorladığını ifade etti.

İkram Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kaymaz, umre fiyatlarının artabileceğini belirtirken, "Mekke'de binaların yıkılmasından otel fiyatları arttı. Ancak biz fiyatlarımızı fazla artırmadık, kar marjımızı aşağı çektik. 750 eurodan başlayan fiyatlarımız var. Uçak fiyatlarının inmesini bekliyoruz. Bu sene fiyatlarımızda tahminen 50 euroluk bir artış görülecek." diye konuştu.

İkram Turizm, hacı adayı ile umre yapmak isteyen toplam 20 bin kişiyi bu sene kutsal topraklara götürmeyi hedefliyor. Özellikle umreye büyük bir talep olacağını tahmin eden şirketin yönetim kurulu başkanı Kaymaz, "Türkiye'den mübarek topraklara gideceklerin sayısı 350 bini aşabilir. Suudi Arabistan'ın, Türkiye'ye tanıdığı hacı kontenjanının normalde 70-75 bin civarında. Ancak bu sayı geçen sene 100 bini buldu. Bu sene de ihtimal, 125 bin seviyesinde olacak." öngörüsünde bulundu.

Bereket Turizm'in müdürü Yavuz İzgi de uçak ve otel maliyetlerinin katlanarak arttığını belirterek, bu durumun fiyat artışı yönünde baskı oluşturduğunu kaydetti. İzgi, "Fiyatlarımızda bir nebze artış söz konusu. En ucuz umre 750 eurodan başlıyor." dedi. İzgi'ye göre umreye gideceklerin sayısı 350 ila 375 bin civarında olacak. Hacı kontenjanıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Suudi Arabistan'ın resmi mercileri ile görüşmeleri devam ediyor. Diyanet, kotayı en üst seviyede tutma gayretinde. Dolayısıyla bu sene geçen seneye oranla yüzde 5 gibi bir artış söz konusu olabilir.

Hilal Turizm'den Turgay Düzel de Mekke'de yapılan inşaat çalışmalarından ötürü otel fiyatlarının arttığının altını çizdi. Buna karşılık kendilerinin maliyetleri en aza indirmeye etmeye çalıştıklarının altını çizen Düzel, umreci sayısında büyük artışlar görülebileceğini aktardı.

CİHAN

Etiketler :