En yaşlı ikiz kız kardeşler

En yaşlı ikiz kız kardeşler

Nazilli'de yaşayan ikizlerin şu ana kadar belirlenen Türkiye'deki uzun yaşayan tek ikiz kız kardeşler olduğu belirtildi.

Nazilli'de yaşayan 1915 doğumlu oldukları tahmin edilen ancak nüfus cüzdanlarında doğumları 1919 yazan ikizlerin şu ana kadar belirlenen Türkiye'deki uzun yaşayan tek ikiz kız kardeşler olduğu belirtildi. 

Guinness Rekorlar Kitabı'nın geçtiğimiz aylarda, dünyanın en yaşlı ikizlerinin İngiltere'de yaşayan Fransız kız kardeşler olduğunu açıklanmasının ardından 1915 doğumlu oldukları tahmin edilen ancak nüfus cüzdanlarında doğumları 1919 yazan ikizlerin de şu ana kadar belirlenen Türkiye'deki uzun yaşayan tek ikiz kız kardeşler olduğu belirtildi.   
 
BİZE YARDIM EDİLSE HARAM OLMAZ MI? 
 
Belediye tarafından evinin temizlenmesinin haram olacağını düşünen 95 yaşındaki Hediye nine; "Bize yardımcı olunmasını istemiyorum. Sadece kardeşim Esma'nın sağlığı biraz kötü ona yardımcı olun. Yalnız yaşıyor ona bakan da yok. Benim elim ayağım tutuyor bana yardım ederseniz haram olmaz mı? İhtiyacı olan birisi vardır, ona yardım edin" dedi.  
    
YAŞADIKLARINI UNUTMUYORLAR  

Yaşamı boyunca başından iki evlilik geçen ve çocukları olmayan ikizlerden Esma Telliel; "İkinci kocamdan kalan mirası kabul etmedim ve onun çocuklarına bağışladım. 3 ayda bir aldığım yaşlılık maaşımla geçinip gidiyorum. Maddi sıkıntımız var, ama asıl sıkıntı bana bakan birisi yok. 86 yaşındaki gelinimiz bana bakıyordu ama o da ayrı eve çıktı. Biz de elimizdekilerle yaşamayı öğrendik. Allaha şükür, elimiz ayağımız tutuyor. Kendi temizliğimizi, ev işlerimizi ve yemeğimizi zorda olsa yapabiliyoruz. Sadece alışveriş için komşularımızdan ve yakınlarımızdan destek istiyoruz. Devletimizden hiçbir beklentimiz yok. Zaten alırsak haram olur, günah olur" dedi. İHA

Etiketler :