Encümen-i Daniş'in adamı ve Silivri

Encümen-i Daniş'in adamı ve Silivri

Encümen-i Daniş'in DP'nin başına getirmeyi planladığı Batum: Biz 50 bin kişiyle Silivri'ye gitseydik karar almaya cesaret edemezlerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "Biz 50 bin kişiyle Silivri'ye gitseydik 'gelenler açıkta duracaklar, içeri kadar giremeyecekler' diye karar almaya cesaret edemezlerdi." dedi.

İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından 18 yıl önce bombalı saldırıda yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu anısına düzenlediği panele; CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Cumhuriyet gazetesi Yazarı Ümit Zileli ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel katıldı.

'Uğur Mumcu ve Türkiye'de Demokrasi' adlı panelde konuşan Batum, hükümetin hukukun genleriyle oynadığını söyledi.

Batum, "AKP adaletinde, hukuk dağıtmaya çalışan adalet mensupları, 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum' diyor. Toplumun genleriyle oynadılar. Eskiden aydınları ya öldürüyorlardı ya da işkencelerden geçiriyorlardı. Şimdi yöntem değişti, Silivri'ye atıp sonradan belge bularak bunları suçluyorlar.'' dedi.

Batum, "Biz 50 bin kişiyle Silivri'ye gitseydik 'gelenler açıkta duracaklar, içeri kadar giremeyecekler' diye karar almaya cesaret edemezlerdi. 50 bin kişi, bunu kuracağız şimdi. Biliyorum ki sizler bunu örgütlersiniz korkmazsınızda..." diye konuştu.

Türk insanının Uğur Mumcu'ya çok şey borçlu olduğunu belirten Batum, "Uğur Mumcu, yaşamı boyunca toplumuna ışık oldu, geleceği aydınlattı. Türkiye'de bir kişi bile bugüne kadar tablonun tamamını görmemiştir. Gerçek aydınlar tabloyu göstermeye çalıştılar, biz görmemeye çalıştık. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nde tüm gazetelerin, televizyonların esir alındığına bakmayın. Ülkeyi yönetenler bir yere gittiklerini 5 bin polis, 3 bin istihbarat görevlisinin desteğiyle oralara çıkıyorlar." diyerek, medyayı yanlarına aldıklarını dile getirdi.

Batum, "Türkiye'de tek tek her eve gireceğiz o zaman başarı bizimdir. Biz bu savaşı böyle kazanacağız, kazanacağımıza inanıyorum. Bunları Galatasaray tribünlerinde toplanan 30 bin kişinin yaptığından daha beter hale sokacağız. Islıklarla yerle bir oldular." dedi. CİHAN

Etiketler :