Encümen-i Daniş'ten bomba açıklamalar

Encümen-i Daniş'ten bomba açıklamalar

Darbe teşebbüslerinin arkasındaki güç ve 'Türk Bilderberg'i yakıştırması yapılan Encümen-i Daniş'den dikkat çeken açıklamalar...

Darbe teşebbüslerinin arkasındaki güç ve 'Türk Bilderberg'i yakıştırması yapılan Encümen-i Daniş, gündemdeki konular hakkında konuştu. Başkan Necmettin Karaduman 'Darbeler yanlıştı. O dönem bitti. Başkanlık sistemi ise riskli' dedi.

ÖZAL'A DA KARŞI ÇIKTIM

İstanbul Moda Deniz Kulübü'nde 15 günde bir toplanan bu ekip, öncelikle ülke meseleleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuyor. İşte bu topluluk yani Encümen-i Daniş Başkanı Necmettin Karaduman, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki darbe teşebbüslerinin arkasında olduğu iddia edilen bir topluluğun Başkanı Karaduman'ın ilginç sözleri şöyle:

* Türkiye'ye Başkanlık sistemi uymaz. Merhum Özal'a da karşı çıktım. 367 kararı yanlıştı. Abdullah Gül Bey o zaman seçilmeliydi. Sayın Gül, 7 yıl görev yapmalı.

ASKER DOĞRU YERE ÇEKiLDi

* Bizde Cumhurbaşkanı devleti temsil eder, Türkiye'yi değil. Başbakan güçlü olmalı.

* Başbakan Erdoğan, 367'deki sıkıntıyı gördü ve çare arıyor. Ama çare Başkanlık sisteminde değil. 2014 yılında, TAYYİP BEY CUMHURBAŞKANI seçildi ve AKP SEÇİMİ KAZANDI. Aynı partiden isimler çıkacağı için sıkıntı olmayabilir. Daha sonra, ya farklı olursa, sıkıntı çıkar. İşler yürümekte zorlanır.

* Darbelerin hepsi yanlıştı. Son yıllardaki olumlu gelişmeleri görmek lazım. Askerin gereken yere çekilmesi iyi oldu. Türkiye'de bir daha darbe dönemi olmaz.

* 1981 Anayasası'ndaki cumhurbaşkanı yetkileri de fazladır. Bu çok yanlış. Kenan Paşa kendine göre bunu düşünmüş.

TOPLULUĞUN BAZI ÜYELERİ

Emekli Oramiral Bülent Ulusu (Eski Başbakan), emekli Orgeneraller; İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Necdet Üruğ, Aytaç Yalman, Atilla Ateş, Ahmet Çörekçi, Şener Eruygur, Necdet Öztorun. Büyükelçiler; Oğuz Gökmen, Temel İskit, Sönmez Köksal (MİT eski müsteşarı), Fahir Alaçam. Eski bakanlar; Mustafa Aysan, Fethi Çelikbaş ,Orhan Dikmen, İlhan Evliyaoğlu, Emre Gönensay, İlter Türkmen.

Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.