Endonezya'da İHH'ya Onur Ödülü verildi

Endonezya'da İHH'ya Onur Ödülü verildi

İHH’ya, Endonezya'da gerçekleştirdiği yardım çalışmalarından dolayı ödül verildi.

Hayırsever kişi ve kuruluşların Endonezya’ya yönelik yardım faaliyetlerine danışmanlık etmek ve desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten kurum IMZ (Indonesia Magnificence of Zakat) İHH İnsani Yardım Vakfı’nı bölgeye yönelik çalışmalarından ötürü onur ödülüne layık gördü.

Endonezya’nın önde gelen isimlerinden oluşan jüri heyeti, İHH’yı dünya çapında, özellikle İslam coğrafyasının sorunlu bölgelerinde yaptığı insani yardım çalışmalarından dolayı onur ödülüne layık buldu.

Ulusal ve uluslararası hayırsever kişi ve kuruluşların başarılı çalışmalarını ödüllendirmek ve zekatı yaygınlaştırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen programın ödül töreni Endonezya’nın başkenti Jakarta’da gerçekleştirildi. İHH’nın ödülü, IMZ başkanı Ir. Nana Mintarti tarafından İHH Endonezya Temsilcisi ve Açe İstanbul Yetimhanesi Müdürü Reşad Başer’e verildi.

2004 yılında bölgeyi vuran tsunaminin ardından özellikle Açe’de yardım çalışmalarını yoğunlaştıran İHH; Endonezya’da Ramazan ve Kurban bayramı dönemlerinde gerçekleştirdiği gıda, kıyafet, eğitim ve sağlık projelerine ek olarak yetim çalışmaları da yapıyor. İHH’nın doğal afetler ya da çeşitli sebeplerle ailelerini yitirmiş olan Açeli yetimler için inşa ettiği Açe İstanbul Yetimhanesi’nde 100 Açeli kız kalıyor  ve eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl Açe İstanbul yetimhanesinde kalan 7 kız üniversiteyi kazanarak yetimhanenin gurur kaynağı oldular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.