Enerjisa, 'Rüzgâr Santrali' projesini aldı

Enerjisa, 'Rüzgâr Santrali' projesini aldı

Enerjisa, 142 MW gücü olan Balıkesir Rüzgâr Elektrik Santrali (RES) Projesi’nin lisansını aldı. 2013’in ilk aylarında devreye girecek RES, 57 türbin ile senede 500 GWH enerji üretecek.

Yenilenebilir kaynakların üretimde olan payını artırmayı öngördüklerini dile getiren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, 142,5 MW gücündeki Balıkesir Rüzgâr Elektrik Santrali ile yatırımlarında önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Enerjisa, RES yatırımlarına devam ediyor. Firma, Çanakkale ve Mersin’in ardından Balıkesir’de santral lisansı aldı. Bu hamlesi ile rüzgâr enerjisi alanında da büyük bir oyuncu olma kararlılığını ortaya koydu.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2015 itibari ile minimum 5.000 MW kurulu güç elde etmeyi hedefleyen Enerjisa’nın üretim portföyünü büyütmeye odaklandığını belirtti.

Hakman, “Ülkemizin elektrik enerjisini çevreyle uyumlu bir biçimde karşılamak için yenilenebilir kaynakların üretimimizde olan payını artırmayı hedefliyoruz. 142,5 MW gücündeki Balıkesir RES lisansını portföyümüze ekleyerek rüzgâr enerjisi alanında büyük bir adım attık.” ifadelerini kullandı.

Proje hazırlık faaliyetlerinin 2011 içerisinde hayata geçeceğini kaydeden Selahattin Hakman,“ Türkiye’nin tek sahadaki en büyük rüzgâr santralı olma özelliği taşıyan Balıkesir RES, 57 türbin ile senede yaklaşık 500 GWH enerji üretecek. Santralı 2013 itibari ile devreye almayı hedefliyoruz.” dedi.

Şubat ayı içerisinde devreye alınan 30 MW gücündeki Çanakkale Rüzgar Santralı’nın ardından 39 MW kurulu güce sahip Dağpazarı RES’i de 2012 içerisinde devreye almaya hazırlanan Enerjisa, satın aldığı Balıkesir RES ile rüzgardaki kurulu gücünü 211,5 MW’a çıkardı. 

Etiketler :