Engeline rağmen mükemmel sanatı!

Engeline rağmen mükemmel sanatı!

Eskişehir Sanat Derneği üyelerinin ''Rengahenk'' isimli karma ebru sergisi izlenime sunuldu.

Didem Üstün öğretmenliğinde bir süredir kurs gören Sergül Kekeç, Aynur Atalay, Hatice Karabağlı, İlknur Atasever, Esra Kılınç, Tuğçe Müge Sakarya, Sümeyye Boyacı (8) ve Cemre Brutscher'in yaptığı ebrular, Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde izlenime sunuldu.

Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye'nin de eserlerinin yer aldığı serginin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül ile davetliler katıldı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Spivakov Vakfı Türkiye
Temsilcisi Amine Aygistova, engel tanımayan Sümeyye'nin üçüncü sergisini açtığını belirterek, ''Sümeyye, Didem Üstün'ün öğrencisi olarak bir yıl eğitim gördü. Diğer sanatçılardan bir farkı yok. Çok profesyonel. Bu sergiyi bütün Türkiye'ye, dünyaya taşıyacağız. Bu kadar küçük bir yaşta bu kadar kendinle barışık olması olağanüstü bir olay. Sümeyye özel bir çocuk, bu sergi de özel bir sergi. Rusça'dan Türkçe'ye çevrilen ''Altın Balık'' adlı masal kitabının kapak resmini de Sümeyye yaptı'' dedi.

İlköğretim ikinci sınıf öğrencisi Sümeyye'nin babası İsmail Boyacı da kızının 3 yaşından beri resim yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sümeyye'yi bu yıl ebru kursuna gönderdik. Artık ebru üzerine yoğunlaştı. Ebruyu çok seviyor, ebru yapmaktan çok mutlu oluyor. Kızım sergiye 7-8 ayda yaptığı eserlerden öğretmeniyle seçtiği 5 eserle katıldı.''

Sümeyye, ayaklarıyla resim yaptığı ''Altın Balık'' adlı masal kitabını Başkan Büyükerşen'e hediye etti. Sergi, 30 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :