Engelli kızını döverek öldürdü

Engelli kızını döverek öldürdü

Balıkesir'de 70 yaşındaki baba Hüseyin Erden, zihinsel engelli kızını sopayla döverek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Cinayet, bıçakla adam yaralama olayı nedeniyle gözaltına alınması sonucu ortaya çıktı.

Balıkesir'de 70 yaşındaki baba Hüseyin Erden, zihinsel engelli kızını sopayla döverek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Cinayet, babanın kızını dövüp evden çıktıktan sonra karıştığı bir bıçakla adam yaralama olayı nedeniyle gözaltına alınması sonucu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, olay bugün 2. Sakarya Mahallesi Güven Sokak'ta meydana geldi. Aynı adreste oturan Hüseyin Erden (70), 12 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle kavga ettiği eşiyle boşandı. Zihinsel engelli kızı, babanın isteği üzerine kendisinde kaldı. Olay günü, baba kızı Ayten Erden'i (35) susması için uyardı. Ses çıkarmaya devam eden kızını önce yumrukla darp ettiği ileri sürülen öfkeli baba, daha sonra zihinsel engelli kızın değişik yerlerine demik çubuk ve sopayla vurdu.

Kızını dövdükten sonra evden ayrılan baba, aynı semtte bulunan bir kahvehanenin önünde, daha önce aralarında tartışma yaşandığı öğrenilen Cemil Işık (59) ile karşılaştı. Baba Hüseyin Erden, hakkında dedidoku yaptığını ileri sürdüğü Cemil Işık'a yanında taşıdığı ekmek bıçağı ile saldırdı. Karın boşluğu ve sırtından aldığı bıçak darbeleri sonucu yaralanan Işık, olay yerine gelen ambulans ile Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Hüseyin Erden, polislere, evde bulunan zihinsel özürlü kızı dövdüğünü ve gidip durumuna bakmak istediğini söyledi. Bunun üzerine baba ile birlikte eve giden polisler, zihinsel engelli kızın cesediyle karşılaştı. Ayten Erden'in vücudunun morardığı ve aldığı darbeler sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Baba, gözaltına alınırken, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Bu arada, kızın cesedi, Devlet Hastanesi'ndeki Adli Tıp Morguna kadıldırıldı.

Katil zanlısı Hüseyin Erden'in, 12 yıl önce de eşini öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle poliste sabıka kaydı bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :